Egy új technológia biztosíthatja az élelmiszer-ellátásunkat.

Számos (általában szilícium-völgyi) startup kísérletezi a viszonylag könnyen kezelhető CRISPR  génszerkesztő technológiával, amellyel többek között laboratóriumi csirke-, sertés- és marhahúst alkotnak, úgy hogy az állat levágása helyett annak izom és zsírsejtjeiből tenyésztik.

A genetikai ollóként működő CRISPR lehetővé teszi bármely szervezet DNS-ének egyszerű és pontos szerkesztését, átalakítását. Bonyolult genetikai rendellenességek kezelhetők, de a klímaváltozásnak ellenálló növények is kikísérletezhetők vele.

Ez a futurisztikus kísérlet megalapozhatja a fenntartható táplálkozást, és lehetőséget kínálhat arra, hogy eltávolodjunk a környezetre káros hatással lévő húsgyártási módszerektől, és fenntarthatóság mellett etikailag is elfogadható alternatívaként szolgálhat.

A laborokban létrehozott hússal pedig az élelmiszergyártók sem függenek többé a farmoktól, és ha az új élelmiszer-technológia beválik, a jövőben lényegesen kevesebb állatot ölnek le emberi táplálkozás céljából.

(via: Szuperfarm)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Nézd meg az anyját, vedd el a lányát? Gracie édesanyja Penthouse-modell volt…

Tudományos eredmények mozdítják előre az ártalomcsökkentést

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés