Ez az orosz férfi felvette, hogy mennyire nem kellemes emberek a szomszédai
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tuti volt már neked is bajod néhányszor egy-egy szomszédoddal. Mert mondjuk kurvára idegesítőek, pletykásak, hangosak vagy büdösek – vagy épp ezeket hányják folyton a szemedre, valahányszor összefutsz velük a lépcsőházban. De ami ebben az orosz panelházban történik, az tényleg egy más szint.

Egy orosz férfi úgy döntött, hogy felszerel a lépcsőházba egy CCTV kültéri kamerát. Ezen már annyira nem is lepődünk meg, mert

A lakók persze nem rajongtak az ötletért: amint kiszúrták a megfigyelő eszközt, válogatott módszerekkel próbálták likvidálni azt. Előkerült a spré, a kalapács és gumitalpú bot is; na és az ital, az is nagy gond, ugye – nem úgy fest, hogy kellemes emberek lennének. Szóval van egy olyan tippünk, hogy amint ezt a bő két perces videót végignézed, hálát fogsz érezni az összes olyan szomszédod iránt, akit már nem egyszer a pokolra kívántál.

Persze kérdés, hogy a kamerát felszerelő férfi mennyire tartotta be a társasházak bekamerázására vonatkozó orosz jogszabályokat – nálunk például nem helyezhető el egy társasházban úgy kamera, hogy az valamelyik tulajdonos bejáratára vagy nyílászárójára irányuljon, meg alapból kétharmados többség szükséges a felszereléséhez.

Persze amennyiben a jogvédelmet más módon nem tudjuk biztosítani, nem szükséges az egészhez kétharmados többség – de az biztos, hogy kemény engedélyezési tortúra várna ránk. És amennyiben felnyomnánk a netre a felvételt úgy, hogy azon minden arc tisztán kivehető, hát nem keményen beleszállnánk a szomszédok személyiségi jogaiba. Szóval a kamerát felszerelő szomszéd sem eshetett nagyon messze az almafától, de ne lovagoljunk már ezen, hiszen ez itt Oroszország, baby.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.