Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tudományosan bizonyított.

Egy nagy létszámú (508 747, 20 és 79 év közötti egészséges norvég nő és férfi)  és hosszú távú (1985 és 2003 között végzett) svéd kutatásból kiderült, mi a kávé elkészítésének legegészségesebb módja. Ehhez a szakemberek a különböző módszerek és a szívroham, valamint halálozás közti kapcsolatot vizsgálták meg és jutottak arra, hogy

Tehát a szűrt kávé a legjobb az egészségnek

A svédországi Göteborgi Egyetem tudósa, Dag S. Thelle elmondta, hogy a szűretlen – például a török – kávé olyan alkotóelemeket tartalmaz, melyek megnövelik a vér koleszterinszintjét, míg a filter eltávolítja ezeket és csökkenti a szívrohamok és az idő előtti halálozás kockázatát.

Egy csésze szűretlen kávéban nagyjából 30-szor nagyobb a lipidnövelő anyagok koncentrációja, mint a szűrt kávéban

Egyébként Thelle volt az, aki 30 évvel ezelőtt felfedezte, hogy a kávéivás összeköthető összességében a koleszterin és a rossz, LDL-koleszterin szintjének emelkedésével olyan mértékben, hogy annak már negatív következményei vannak az egészségre.

(Forrás: MTI, fotó: Pixabay)

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.