Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

8. A válás akár halálos is lehet a férfiaknak.

1. A nők boldogabbak kevésbé vonzó férfiak mellett

A Florida Állami Egyetem 2017-es tanulmánya azt állapította meg, hogy a sikeres kapcsolatokban a nő esztétikailag szerencsésebb, mint a partnere – azaz jobban néz ki. Az is kiderült, hogy ezek a nők boldogabbak kevésbé vonzó partnerük mellett, mint azok a nők, akiknek nagyon jóképű férjük volt.

2. Ha az exed a barátod akar lenni, lehet, hogy pszichopata

Az Oakland Egyetem 2016-os kutatása szerint a nárcisztikus és pszichopata személyiségjegyekkel megáldott személyek gyakran maradnak kapcsolatban az exeikkel, méghozzá azért, hogy kihasználják őket. Főleg férfiak csinálják ezt, azért, hogy folytassák a szexuális kapcsolatot, pénzügyi segítséget kapjanak, és valamiféle ellenőrzést gyakoroljanak az exük fölott.

3. A férfi melegpárok tovább együtt maradnak, mint a heteroszexuális párok

Melegházasságokban ugyanannyi a válás, mint a heteróknál? Nos, a statisztika azt mutatja, hogy nem. 2018-ban a Williams Intézet egy 12 éves kutatás után arra jutott, hogy a férfi melegpárok válnak a legritkábban, a leszbikusok pedig a leggyakrabban, a heterók pedig valahol közöttük helyezkednek el.

4. A millenniumi generáció keveset szexel

Egy 2017-es amerikai kutatás szerint a huszonéveseknek kevesebb szexpartnerük van, konkrétan feleannyi, mint az X generációnak. Ugyanakkor azok is kevesebbet szexelnek, akik párkapcsolatban élnek: az átlag 1990 és 2014 között évi 62-ről 54-re esett vissza.

5. Többségünk olyannal akar randizni, aki nem a mi ligánkban versenyez

A Science Advances 2018-as tanulmánya szerint a randioldalakon lévő emberek idejük java részében olyasvalakivel akarnak randizni, aki sokkal jobban néz ki náluk.

A kutatók egy meg nem nevezett randiappon belül 200 ezer férfi és nő üzeneteit vizsgálták meg. Arra jutottak, hogy az emberek rendszerint olyannal akarnak randizni, aki 25 %-kal jobban néznek ki náluk (ezt úgy állapították meg, hogy a legvonzóbbnak azokat tekintették, akik a legtöbb üzenetet kapták.) A tanulmány azt sugallta, hogy az emberek olyan partnert keresnek, akik kicsivel jobban néznek ki, mint ők. A nők picit realistábbak ezen a téren, mint a férfiak, mondta a kutatást vezető Elizabeth Bruch szociológia professzor.

6. Kapcsolaton kívüli férfiak gyakrabban törik el a péniszüket

A Journal of Sexual Medicine nevű folyóirat jelentette meg azt a tanulmányt, mely szerint a viszont ápoló férfiak gyakrabban szenvednek péniszbalesetet, mint azok, akik nem lépnek félre. Az eredményt a University of Maryland Medical Center orvosai állapították meg, miután kiderítették, hogy az ilyen jellegű balesetet szenvedők fele csalta a párját.

7. 25 és 32 éves kor között a legjobb megházasodni

Már ha azt akarod, hogy statisztikailag a legnagyobb esélyed legyen a válás elkerülésére. Egy Nicholas Wolfinger nevű szociológus vizsgálta meg az elváltak adatait és azt állapította meg, hogy a válással végződő házasságok aránya csökken azoknál, akik 25 és 32 éves koruk között lépnek frigyre. Előtte és utána is magasabb az arány. Egyébként a válások aránya csökken, aminek az lehet az oka, hogy a millenniumi generáció nem akar házasodni, vagyis az idősebbek közül, akik akartak, azok már elváltak, új házasokból pedig sokkal kevesebb van. (Utóirat: minek házasodni, mikor nem is szexelnek?!)

8. A válás akár halálos is lehet a férfiaknak

A Nebraskai Egyetemen megállapították, hogy elvált férfiak között magasabb a halálozási arány, mint a nem elváltak között, mivel nagyobb az esélye, hogy isznak, drogoznak, és depresszióba süllyednek.

9. Szex utáni kellemes érzés 48 órán át kitart

A Florida Állami Egyetemen kiderítették, hogy a szex utáni kellemesé érzés – amit az endorfinoknak köszönhetünk – 48 órán át érezteti a hatását. Ennek oka kutatók szerint az lehet, hogy nőknél a sikeres fogantatás nagyjából ennyi időt vesz igénybe, továbbá ennyi időbe telik, hogy a spermák ismét csúcsformába lendüljenek. Szakértők szerint érdekes, hogy a kognitív hatás majdnem annyi ideig tart, mint a szex biológiai következményei.

10. Az anyósod meghatározza a házasságod hosszát

2016-ban egy 26 éven át végzett tanulmányt fejeztek be. Ebből az derült ki, hogy ha a férj jó kapcsolatot ápolt a felesége szüleivel, akkor a válás esélye 20 %-kal csökkent. Ha viszont a feleséggel volt ugyanez a helyzet, az 20 %-kal növelte a válás esélyeit. Miért? A kutatás szerint azért, mert a nők fontosabbnak tartják az anyós és após véleményét, cselekedeteit, mint a férfiak.

11. A házimunkát megosztó párok szexuális élete jobb

2015-ben az Alberta Egyetem kutatói egy tanulmány során azt állapították meg, hogy azok a párok, akik megosztva végzik el a házimunkát, sokkal elégedettebbek a szexuális életükkel. Az ok, hogy a nők ilyen esetben fairebbnek érzik a férfi hozzáállását, úgy érzik, tisztelik őket, ez pedig elégedettebbé teszi őket a kapcsolatukban. Innen már egyenes következmény a több és jobb minőségű szex.

Szóval uraim, irány mosogatni, porszívózni és kivinni a szemetet!

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.