Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A farmered megmentheti az életedet.

Egy német férfi, Arne Murke március elején Új-Zélandból hajózott Brazília felé, amikor véletlenül a tengerbe esett. A 30 éves férfi az Új-Zélandhoz közeli Toluga öbölben pottyant a vízbe, és elmondása szerint nem lenne életben, ha nem lett volna rajta a farmerja.

Murke és testvére arra vállalkozott, hogy a hajót, egy 12 méteres jachtot Wahooból áthajózza Brazíliába, és kézbesíti új tulajdonosának. Csakhogy nem sokkal az indulás után az egyik vitorla elszabadult, és belökte a vízbe Murkét. A keze beleakadt egy kötélbe és pár másodpercig a víz alatt húzta maga után a hajó, de sikerült kiszabadítani magát.

– A vízen lebegtem, de nem viseltem mellényt. Csak a pólóm volt rajtam, meg a farmerem. Ez volt minden. A testvérem próbálta visszakormányozni felém a hajót, de háromméteres hullámok dobáltak minket. Kidobott nekem egy kötelet, meg egy mentőmellényt, de nem értem el őket és egy pillanat alatt messzire sodródtak tőlem. Aztán meg, azt hiszem, felrobbant a motor.

A helyzet cseppet sem festett rózsásan, de Murkénak eszébe jutott egy trükk, amit az amerikai tengerészgyalogosok különleges egysége, a Navy Seals tagjai használnak.

– Pár éve láttam ezt a trükköt, és mindig is ara gondoltam, hogy ha egyszer leesek a fedélzetről, akkor be fogom vetni. Vettem egy mély levegőt, levettem a farmernadrágomat, összecsomóztam a szárait, és felfújtam a nadrágot, aztán lenyomtam a víz alá, és meg is volt a saját készítésű mentőmellényem.

Murke elárulta, hogy a tíz hónapos kislányára gondolt, aki a Fülöp-szigeteken él, és ez segített neki megőrizni a lélekerejét, miközben órákon át az óceánban sodródott.

Murke négy órát hánykolódott az óceánban, mire kimentette a Hawke's Bay Rescue mentőhelikoptere. A mentésről videó is készült.

És hogy mi is ez a trükk? Ebben a videóban, amit Navy Sealek készített, megnézhetjük. Érdemes odafigyelni, mert ki tudja, mikor lehet szükség ilyesmire.

Ha ez tetszett, ez is érdekelni fog:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.