Egy sor régészeti ásatást végeztek 1995 és 2011 között a kínai Csinangszu tartományban, és óriási eszmei értékkel bíró régészeti kincsekre bukkantak a mai Sanghaj környékén, a leleteket pedig nemrég hozták nyilvánosságra.

A kutatók ráakadtak egy 2000 éves arisztokrata sírra, amely művészeti tárgyakat, tartályokat, kerámiákat, és egyebek mellett szexjátékszereket rejtegetett – az ásatások során ugyanis két bronzból készült falloszra bukkantak, és nagyon úgy tűnik, hogy használva voltak.

A 2000 éves sír – a Nancsingi Városi Múzeum felvétele

A Tomb Treasures című tárlatot február 17-én nyitják meg San Franciscóban, és egészen május 28-ig lesz megtekinthető – egyébként ez lesz az első alkalom, hogy a kiállítást Kínán kívül is bemutatják. Így az IFL Science megragadta az alkalmat, és felvette a kapcsolatot a régészeti kiállítás kurátorával, Fan Csanggal, hogy többet megtudjanak a régészeti leletekről, valamint a Han-dinasztia arisztokratáinak a különös szokásairól.

Az egyik bronzpénisz – a Nancsingi Városi Múzeum felvétele

A sír jádekőből készült, amely felbecsülhetetlen értékű anyagnak számított az ókori Kínában, a tisztasága és szépsége miatt azt hitték, hogy segítségével átvészelhetik a szellemi és testi hanyatlást. Az anyagot arra is használták, hogy „halálruhákat” készítsenek az elhunyt arisztokratáknak, na meg arra, hogy a testnyílásaikat betömjék velük – fent is meg lent is. Ugyanis a kínaiak úgy vélték, hogy a jádekőből készült dugók képesek benntartani a vitális esszenciát, amely kiszivároghat belőlük a halál beálltával.

A másik bronzpénisz – a Nancsingi Városi Múzeum felvétele

A kínai Han-dinasztia – amely i. e. 206-tól i. u. 220-ig állt fenn – sarjai nem igazán tagadták meg maguktól a perverzió nyújtotta örömeket, olyannyira nem, hogy képesek voltak a szexjátékszereiket bevonni a temetési rítusaikba, és gyakorlatilag velük együtt vágtak neki az örök életnek.

„Nagyon ritkán találni bronzból készített műpéniszt, de korántsem rendhagyó, hogy hasonlókra bukkanunk arisztokrata sírokban”

– folytatta a kurátor, aki kihangsúlyozta, hogy ezek a tárgyak egyértelműen használatra lettek létrehozva, így bizony lehet spekulálni azon, hogy miféle játékokat folytathattak az ősi nemesi családok Kínában. (Merje ezek után azt mondani bárki, hogy az ókorban nem tudták, hogyan kell szórakozni.)

(forrás: IFL Science)

És ezt olvastad már?
Hazai pálya számodra a vaktérkép? Bizonyítsd be!