Aki készített már krumplipürét, az tudja, hogy újramelegítéskor könnyen odaég, ennek elkerülése érdekében úgy kell figyelni, mint Vad II az angol gólvonalon, (vagy egy kicsit jobban) és közben folyamatosan kevergetni kell a köretünket. Sokszor ez sem elég, ráadásul az újramelegítés kiszárítja a pürét, ami egyenlő azzal, hogy élvezhetetlenné válik. Ezt sokan úgy próbálják elkerülni, hogy tejjel hígítani kezdik, ennek viszont az a következménye, hogy az eredeti íz folyamatosan gyengül. A mikró sem a legjobb megoldás, ugyanis nem melegszik át egyenletesen, arról nem is beszélve, hogy mikrót igazi gourmand nem használ, mert tönkreteszi az ételt. Ezeket a hibákat tudjuk elkerülni, ha a videóban látható megoldást választjuk. Elsőre kicsit körülményesnek tűnhet, de így biztosan nem ég oda a pürénk és lesz mit tenni a hús mellé. A módszer egyébként a csokoládé megolvasztására hasonlít, ott ugyanezt a metódust érdemes alkalmazni.

Tovább a Hatékonyha sorozathoz hasonló, észbontóan zseniális trükkjeinkért. Kiderült, hogy rosszul pucoltunk főtt tojást és hagymát, rosszul főztünk tésztát, a főtt krumplival sem megfelelően bántunk, és már azt is tudjuk, hogyan lehet a leghatékonyabban fokhagymát pucolni!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Ideje boldog születésnapot kívánnunk Lolának

További cikkeink a témában