Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy amerikai kurátor arra kérte a világ fotóművészeit, mutassák be, mit jelent számukra a legtisztább emberi érzés, a szeretet. Lélekemelő képek születtek.

Lindley Warren The Ones We Love (Akiket szeretünk) című projektjének híre tavaly tavasszal futótűzként futott végig a fotóstársadalmon. A világ minden tájáról záporoztak az ismert és kevésbé ismert művészek képei, így végül az ily módon összeállított galéria is rendkívül változatos képet mutat. Az alkotások kompozíció, tónus és az alkalmazott technika tekintetében is gyökeresen különböznek. Némelyik színes, némelyik fekete-fehér, akad köztük polaroid kép, sőt az egyik művész még igazolványképeket is küldött Warrennek.

Az ötletgazda elmondta, hogy nem olyan művekre volt kíváncsi, melyek a szeretetet a mosolygós-rózsaszín sablonok mentén ábrázolják, melyeken mindenki boldog és minden tökéletes. "Azt szeretném, ha a befogadó azonnal kötődést érezne ezekhez a képekhez. Mondjuk azért, mert nem rég veszítette el egy szerettét, vagy elhagyta valaki, aki fontos volt számára, esetleg éppen az első nagy szerelem izgalmát éli meg."

Valóban, bár a képeken ismeretlen arcokat látsz, némelyik talán felidéz majd benned egy-egy kedves személyes emléket. Ha csodálkoztál már rá szerelmed vállának ívére vagy találtad már meg a fiók mélyén rég elhunyt nagyszüleid igazolványképét, egy pillanatra biztosan bepárásodik a szemed.

Megható, gyönyörű alkotások, mi pedig kiválogattuk neked a legjobbakat.

(via The Ones We Love)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.