Egy japán agrárkutató cég kísérletezte ki, hogyan lehetne új szintre emelni a banánt.

A legtöbben azonnal kidobják a kukába a gyümölcs héját, pedig meglepően sok területen lehetne hasznosítani. A banánhéj ugyanis alkalmas lehet fogfehérítésre, bőrápolásra, de akár még takarításra, fényesítésre is. Mostantól kezdve azonban simán meg is lehetne enni, hiszen egy japán vállalatnak sikerült kifejlesztenie a Mongee névre keresztelt, ehető héjú banánt.

Freedom Japanese Market (@freedomjapanesemarket) által megosztott bejegyzés,

Hogy mégis milyen termesztési eljárással sikerült ezt elérniük? A titok a hidegben rejlik, ezeket a banánokat ugyanis mínusz 59 fokos területen termesztik, majd kiolvasztják őket és tovább érlelik. Ennek a folyamatnak köszönhetően a gyümölcs héja a salátához hasonlóan lágy és vékony lesz, ráadásul gyorsabban is érik.

Ami az ízét illeti, a héjának állítólag nincs túl sok íze, a banán húsa viszont meglepően édes és trópusi, kicsit hasonlít az ananászéhoz.

Arra nekünk sajnos még biztosan sokat kell várnunk, hogy megkóstolhassuk, hiszen egyelőre csak Japánban árulják, ott is elég drágán. Egy ilyen banán nagyjából 1400 forintba kerül, és igen ritkának számít. A vállalat persze tervezi a nemzetközi forgalmazást, de azért ennek még jócskán idő kell.

És hogy miért is lenne valóban érdemes elfogyasztani a héját is? Hát ezért:

Nagyot fogsz nézni, de a banán héja igazi egészségbomba szervezeted számára

Elég nyomos okunk van, hogy a banán héját is megedd.

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Vadvirágmezőkkel kell kiszolgálni a beporzókat, hogy segítsenek biztosítani az élelmünket

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés