Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A B Bop Fermentory sörös haladóknak rukkol elő két finomsággal.

Csernicky Botondról már írtunk korábban, olyan figurája ő, akit sörös berkekben sokan ismernek. Már eddig is rukkolt elő érdekes, főként gyümölcsös ízvilágú sörökkel, ezen kívül pedig az sem titok, hogy ő és csapata viszi Pest egyik legjobb sörszentélyét, a Hops Beer Bart. Ezúttal arrók kérdeztük, hogy mit kell tudni két új alkotásáról, az Amandláról és a Soleáról.

– Hogyan mutatnád be az új söreidet?

– A B BOP Fermentory egy kiforrott reinkarnációja az eddigi brandemnek, a B BOP egy művészetek inspirálta kulináris nomád sörfőzde projekt. A brand debütáló tételei ikersörök, melyekkel az egyik legnagyobb zenei inspirátorom, Miles Davis előtt tisztelgek. A közös nevező bennük pedig egy hungarikumnak titulálható gyümölcs, a híresen zamatos gönci kajszibarack. Az Amandla egy krémesen frissítő Sour Ale rengeteg ecuadori maracujával, lédús gönci kajszibarackkal, zabbal és búzával főzve.
A Solea pedig egy üde, frissítő Gose (sóval megspékelt savanyított búzasör) lédús gönci kajszibarackkal, zamatos mangópürével, frissen őrölt kongói Ashanti borssal és pink himaláya sóval kondícionálva. Funfact: A címkék grafikái Miles szürrealista festményein alapszanak.

Cserniczky Botond munkában

– Miben más ez, mint a korábbi alkotásaid?

– Mindegyik sörnek, amit csináltam saját lelke van, és egy egyedi történettel operál. Így mindegyik sör rendekezik egy saját világgal. Nem is szűkíteném be csak abba a kifejezésbe, hogy “sör”. Én egy művészetként fogom fel ezt, akár csak a zene, vagy a festészet. Alkotások. Aki ismer, az tudja, hogy nagy szerelmetese vagyok a sour vonalnak, azaz a savanyított söröknek. Mivel eddig a leginkább kollaborációban dolgoztam olyan főzdékkel, mint a MONYO Brewing Co., a Balkezes és a Reczer Ser, már ért egy ideje vért frissíteni, megcsinálni az otthoni receptúráimat és majd folyamatosan bővíteni a saját palettát.

– Kik fogják szeretni az Amandlát és a Soleát?

– Akik szeretik az igazi, zamatos, minőségi gyümölcsöket, a valódi ízeket, az izgalmas párosításokat, akik nyitnak az ízlelés kalandjai felé. A B BOP Fermentory projekttel szeretném ízlésesen keresztezni a kulinaritást a sörfőzéssel. Minden érzékem bevetem a söreim készítésekor, hogy a lehető legizgalmasabb ízeket ötvözzem a legjobb minőségű összetevőkkel a “sör” kifejezés ínyenc módon kitágított keretein belül. Egy mondatban: akik rendelkeznek kulináris erkölcsi bizonyítvánnyal.

– Mi lesz a B BOP Fermentory következő dobása?

– A terveim között szerepel a legelső söröm (William Shakes Pear) reinkarnációja egy teljesen megújult receptúrával és új névvel fémjelezve amely egy Sour Ale piros vilmoskörtével és rozmaringgal, illetve továbbra is lesznek kooperációim különböző főzdékkel. Az első pár hét múlva érkezik, amely a Mad Scientist alternatív fermentációs projektjével, a MadX-el karöltve készül- egy Peated Whisky Sour koktél inspirálta Golden Wild Ale olasz Tarocco narancs- és szicíliai citrom ágyon egy 2008-as Laphroaig whisky tölgyfahordóban érlelve. A továbbiak pedig legyenek meglepetések!

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.