Budapesten járt a Guardian és bevizsgálta a söreinket: a mérvadó brit lap online kiadásának tudósítója masszív cikkben méltatja a hazai kézműves sörös kultúrát.

Ezt a kézműves sör szóösszetételt még mindig rossz leírni, de mindegy, így használjuk, a lényeg úgyis az, hogy egyre több helyen lehet mikrósörfőzdék tisztességes söreibe belefutni. Ezekből a helyekből rakott össze egy szintén tisztességes listát John Brunton, benne olyan klasszikusokkal, mint az Élesztő meg a Léhűtő, és olyan új versenyzőkkel is, mint a Csupor meg a Neked csak Dezső.

Mi egy helyet hiányolunk: a Wesselényi utcai Hops Beer Bart, ami talán azért maradt ki, mert magyar sört egyelőre még nem tartanak. Mondjuk, mi tudjuk, hogy nemsokára az is esz, tehát az ilyen listákból jövőre már őket sem illik kihagyni.

Ja, és június 5-től pörög a Főzdefeszt, ugye tudod?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Ideje boldog születésnapot kívánnunk Lolának

További cikkeink a témában