Így készíti egy igazi svéd az IKEA-húsgolyót
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy étel, ami híd Magyarország és Svédország között.

A Swedish Club egy Seattle–ben működő, svéd-amerikaiak által fenntartott kulturális intézmény, amelynek célja a svéd kultúra és életmód népszerűsítése. Hozzájuk látogatott el az Eater stábja, hogy kiderítsék, milyen az igazi IKEA-húsgolyó, amit akár otthon is el lehet készíteni. Elsőként egy halas ételt, a Lutefisket próbálják ki, ami érlelt hal, amit főként főtt krumplival meg zöldségekkel kínálnak.

Aztán jön a magyarok kedvenc svéd étele, az IKEA-húsgolyóként ismertté vált svéd húsgolyó. A hölgy félig marha, félig sertéshúsból gyúrha össze a húsgolyót, pakol mellé nagy kockákra vágott vöröshagymát, borsot és kenyérmorzsát. Zöldségekkel és vörös áfonya szósszal kínálják.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.