Nem kézműves, nem kisüzemi, nem ipari. Kraft. Na de mi is az? Válaszok jönnek magyar sörguruktól és egy nagyon rendhagyó főzdelátogatós feszt a huszadikás hétvégére!
Az utóbbi években gombamód szaporodtak itthon a kézműves sörök, így már mindenki találkozhatott velük, hacsak nem egy eldugott barlangban élt. A már-már követhetetlenül sok fajta sör között találhatunk nemzetközi szinten is kiemelkedő darabokat, valamint „kösz, de következőre inkább valami mást kérnék” söröket is. Ily módon a „kézműves sör” mint kifejezés elkezdett lejáratódni (bár hozzátesszük, hogy ez ugyanígy igaz más területeken is).
Ezt megelégelve néhány magyar sörfőzde összeállt, hogy zászlójukra tűzzék a „kraft sör” elnevezést, mely egyben védjegyként is funkcionál majd a jövőben. A kraft sört vásárló fogyasztó biztos lehet benne, hogy magas minőségű terméket kap a pénzéért.
És hogy pontosan mi is a „KRAFT””?
- NEM kézműves – egy sör nem attól jó, hogy kézzel készül
NEM kisüzemi – a kis méret nem garancia a minőségre
NEM ipari – mert független, sokszínű, innovatív.
A KRAFT sör
- magas minőségű,
nem romlik meg,
és finom.
Hogy élőben is megmutathassák, mit is gondolnak igazi „kraft sörnek”, gyorsan összehoztak egy saját sörfesztivált is, ami elég rendhagyónak ígérkezik: a helyszín a Főzdepark, négy kraft sörfőzde közös telephelye (Monyó, Horizont, Mad Scientist, HopTop - durva kvartett), ami már önmagában egyedi, indusztriális hangulatot áraszt. Ráadásul ezt a szervezők megspékelték főzdelátogatásokkal (wow!), a Zing Burgerrel (nyammm), ingyenes fesztiválbusszal (yeah) és belépőmentességgel (!!!).
Szóval kraftsörbarátok, látogassátok bátran az I. KRAFT Sörfesztivált most hétvégén, augusztus 19-20-án a Főzdeparkban! További infók itt!
(Képek és anyag: Horizont, Kocsmablog)