Gondolkodtál már azon, hogy mi a paradicsom „leggyengébb” pontja? Nos, rothadás szempontjából egyértelműen a szármaradvány körüli terület, a kellemetlen változás ugyanis itt megy végbe többnyire legelőször.

Így érdemesebb a paradicsomot szárral lefelé tárolni a kisebb vízveszteség miatt. De még jobb, ha kitépjük a szárát – és ha van kedvünk pepecselni, akár a helyét le is ragaszthatjuk, hogy még hatékonyabb legyen a konyhai hadművelet.

A hőmérsékletre is érdemes odafigyelni: nem javasolt, hogy a paradicsomot hűtőszekrényben tároljuk, ez ugyanis nincs túl kedvező hatással a zöldség ízvilágára. Ilyenkor az illóolajok arányának a csökkenése figyelhető meg, továbbá egyes gének tevékenysége a hidegtől lelassul, és ezen már a későbbi felmelegedés sem segíthet. Részben ez az oka egyébként annak, hogy az áruházakból vásárolt zöldség sosem olyan ízletes, mint amit a piacon veszünk.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tíz éve feltöltött egy fürdőszobai szelfit, most 475 ezer követője van

További cikkeink a témában