Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Plusz persze egész Olaszország kiakadt.

Az olasz La Nazione lap beszámolója szerint három húszéves, Firenzében tanuló amerikai cserediáklány vett némi tésztát, hogy egy igazán autentikus olasz vacsorát készítsenek. De ahelyett, hogy a megfelelő mennyiségű víz (vagy akármilyen mennyiségű víz, ha már itt tartunk) felforralásával kezdték volna a sztorit – ami ugye minden tészta hátulján is ott van – ők kiszórták a spagót közvetlenül a tűzhelyen lévő edénybe.

A spagetti persze kábé azonnal tüzet fogott – és mivel a lányoka tűzoltásban is hasonló készségekről tettek tanúbizonyságot, mint a tésztakészítésben, ki kellett hívniuk a tűzoltóságot. Nem meglepő módon Itália nagyon olaszosan reagálta le az incidenst:

- írja az egyik kommentelő.

Fabio Picchi firenzei séf nagylelkűbben válaszolt: négy órás olasz főzőleckét ajánlott fel a lányoknak az egyik éttermében.

Mellesleg ha bárki azt gondolná, hogy ilyen fajta idiotizmus csak amerikaiaktól jöhet, akkor pár mondat erejéig egy saját történettel zárnám: még egyetemista koromban kiegészítő keresetként hostesskedtem suli után. Egyszer egy lánnyal voltam beosztva egy ügyfélszolgálatban, a feladat pedig faék-egyszerűségű volt (vagy annak tűnt): kávét és teát kellett főzni a várakozó ügyfeleknek.

Na most valaki kért egy tejeskávét, a lány elkezdte a benti teakonyhában megcsinálni, én kint beszélgettem az ügyfelekkel. Eltelt némi idő és már gyanús lett, hogy nincs kész a kávé. Bementem és kiderült, hogy a lány a víztartályba víz helyett tejet tett, merthogy

Persze teljesen leolvadt a gép, de az agyamból is pár sejt. Szóval itthon is vannak ilyen remek „egy feladatod lett volna, az se sikerült” emberek, de ez a három amerikai lány is kemény.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.