Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Budapesten járt a Guardian és bevizsgálta a söreinket: a mérvadó brit lap online kiadásának tudósítója masszív cikkben méltatja a hazai kézműves sörös kultúrát.

Ezt a kézműves sör szóösszetételt még mindig rossz leírni, de mindegy, így használjuk, a lényeg úgyis az, hogy egyre több helyen lehet mikrósörfőzdék tisztességes söreibe belefutni. Ezekből a helyekből rakott össze egy szintén tisztességes listát John Brunton, benne olyan klasszikusokkal, mint az Élesztő meg a Léhűtő, és olyan új versenyzőkkel is, mint a Csupor meg a Neked csak Dezső.

Mi egy helyet hiányolunk: a Wesselényi utcai Hops Beer Bart, ami talán azért maradt ki, mert magyar sört egyelőre még nem tartanak. Mondjuk, mi tudjuk, hogy nemsokára az is esz, tehát az ilyen listákból jövőre már őket sem illik kihagyni.

Ja, és június 5-től pörög a Főzdefeszt, ugye tudod?

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.