Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Lappföld svédországi részén fekvő Arctic Bath a Lule folyó vizén úszik, télen pedig belefagy a folyóba.

Az Arctic Bath további különlegessége, hogy a hotelből a sarki fény is látható az év bizonyos időszakaiban, így aztán nyugodtan mondhatjuk, hogyeg ynagyon nem átlagos szállodát tisztelhetünk a személyében.

A szálloda fő különlegessége a közepén elhelyezkedő fürdő, amelyet – figyelem – „frissítő” plusz négy fokra melegítettek fel.

A majdnem jeges víz mellett természetesen van lehetőség átmelegedni is.

A szálloda még épül Lappföld svédországi részén, de hamarosan már lehet foglalni szobákat.

A szálloda télen belefagy a folyó jegébe, de nyáron, ha a jég felolvad, úgy fog úszni a folyó vízén, mint egy parthoz kikötött csónak.

A főépületet művészien elrendezett fatözsek díszítik.

Akik nem annyira éreznek kedvet a négy fokos vízben pancsolni, azok szimplán elidőzhetnek a fedélzeten és nézhetik a sarki fényt, ha éppen jókor jának a hotelben, vagy felmelegedhetnek a spákban és a szaunákban.

A vendégeket hat olyan minimalista kabinban szállásolják el, amelyek a főépület közelében helyezkednek el. Ezek között lesz oylan, ami lebegni fog a vízen, és olyan is, amia szárazföldön kap helyet.

A szállodát a fafeldolgozó ipat ihlette, az az időszak, amikor a kivágott fatörzseket a folyón úsztatták végig a feldolgozó üzemekig.

A legmagasabb szintű környezetkímélő sztenderdeket szem előtt tartva építették meg a szállót, főkétn helyi alapanyagokat használva, és úgy, hogy semmi vagy minimális terhet jelentsenek a környezetre.

Ann Kathrin Lundqvist, a szálloda egyik vezetője szerint az Artic Bath igazi úttörő hotelnek számít. A mérnöki tudás és a zsenialitás találkozott, hogy egy egyedülálló élményt hozzanak létre.

És hogy mikortól lehet foglalni? 2020 februárjától már rá lehet kattintani a foglalás konra a szálloda honlapján. A szobaárak elég borsosak, a legolcsóbb kabinok éjszakánként 285 ezer forintról indulnak.

A három éjszakás csomagár 908 ezer forint személyenként, ebbe az árba egy vízen lebegő kabin, reggeli, öfogásos vacsora és korlátlan spa használat van beleépítve, illetve a vendégeket elviszik sarki fényt nézni.

– Az Artic Bath iránt azóta hatalmas az érdeklődés, hogy az első tervek megjelent a sajtóban nagyjából egy éve – mondta Jonathan Cooper, az Off the Map Travel ügynökség vezetője. – Nem csak hogy nagyon látványos hely, hanem egészen különleges élményt is fog kínálni, olyat, amit a világ más pontján nem lehet megkapni.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.