Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A mai világban, amikor már mindenféle applikáció és randioldal segítségével baromi könnyen megy az ismerkedés, nyilván több emberrel fekszenek le az emberek, mint korábban. Ám mindettől függetlenül érzékeny téma lehet a korábbi szexuális partnerek száma, ha felveti ezt a kérdést a párod.

A kérdés tehát az, hogy miképpen érdemes kezelni ezt a témát, ha az új barátnőd rákérdez. A legegyszerűbb megoldás nyilván az őszinteség, bevallhatod tehát neki, hogy 5 lánnyal voltál együtt korábban - ha csak a tavalyi évet vesszük. Az is egy opció, hogy kamuzol valamit és azt mondod, hogy csupán 3 nővel feküdtél le eddig az egész életed során. A harmadik eshetőség pedig az, ha egyáltalán nem beszélsz erről és eltereled a témát.

Egy friss felmérés keretein belül megkérdeztek ezekről a dolgokról európai és amerikai embereket is, a válaszaikból pedig sok minden kiderült.

Ez pedig érthető is, hiszen nyilván nem túl hatásos, ha az új csajod már a kapcsolat elején úgy érzi, hogy ő is csak egy lesz a sok közül, míg a nők esetében szintén nem számít pozitívnak, ha kiderül, hogy elég sok fickó ágyában megfordultak már. Ezzel szemben viszont a válaszadók körülbelül 70 százaléka (a férfiak és a nők is) úgy nyilatkozott, hogy kíméletlenül őszintén bevallanák a dolgokat. Végeredményben az őszinteség a legjobb taktika, nem igaz?

Ugyanakkor sokan vannak azok is, akik szerint egyáltalán nem is kell megosztani ezt a számot a partnerrel, mivel semmit nem is számít, és különben sem kell róla tudnia. Jobb, ha a múltad bizonyos részeit jótékony homály takarja. De most tételezzük fel azt az esetet, hogy a csajod mindenképpen tudni akarja, és addig nyaggat ezzel, amíg kénytelen vagy mondani rá valamit. Mi a jó megoldás?

A Men's Health hasábjain nyilatkozó szakértő, Dr. Leslie Bell szerint tökéletesen érthető, ha valaki nem akar erről beszélni a kapcsolat kezdetekor, így csupán annyi a dolgod, hogy elmondod neki, szeretnéd egy kicsit jobban megismerni, mielőtt az ilyesmibe belemennétek. Egy szexkutató, Dr. Kristen Mark hozzátette, hogy egyébként teljesen felesleges megosztani ezt az információt a másikkal, mivel egyáltalán nem releváns az aktuális kapcsolatra nézve.

Tulajdonképpen tehát nincs sok értelme felfedni a múltad ilyen jellegű részleteit, de persze rajtad áll. Abban mindkét szakértő egyetért, hogy hazudni nem érdemes, mert később simán kiderülhet az igazság, és akkor sokkal rosszabbul jársz, mintha az elején őszinte lettél volna.

(via) (fotók: Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.