Az édeshármasozás sokaknak nagyon izgalmas fantázia, másoknak viszont már a gondolata is ijesztő, úgyhogy nagyon nem mindegy, hogyan vezeted be és valósítod meg a hármas szex ötletét. Most összeszedtük, mit tehetsz, hogy a pároddal tökéletes legyen egy extra partnert bevonó, forró este.

A tanácsok Partick Hess berlini párkapcsolati- és szexterapeutától jönnek, most pedig tollakat elő és jegyzetelj a legpazarabb édeshármasért!

Hess szerint először is magát az alapötletet kell valóban mindkét félnek elfogadnia. Szerinte Hollywood és a társadalom úgy általában azt a véleményt plántálja belénk, hogy egyetlen partnernek kellene kielégíteni az összes vágyunkat. A terapeuta szerint ez nem igaz; nincs olyan, hogy egyetlen ember minden egyes vágyunkat tökéletesen ki tudná elégíteni – és ez az elvárás egyaránt rak terhet rád és a párodra is, mivel mindig tökéletlennek érzitek magatokat.

Szerinte a hármasozás egyszerre segíthet a pároknak felpezsdíteni a szexuális életüket úgy, hogy közben az egymás előtti szexuális szereplésről is elképesztően leveszi a nyomást. Szintén nagy pozitívuma a hármasozás előkészítésének, hogy a pároddal köztetek sem maradnak szexuális tabuk: mindent az asztalra téve kell ugyanis megbeszélnetek, ki és mire vágyik szexuálisan egy új, bevont csapattagtól.

Az embereknek meg kell tanulniuk, hogy teljesen oké, ha valakivel másmilyen a szex. És az is abszolút oké, ha valaki mondjuk nagyon jó az orálban, a partnered pedig mondjuk nem annyira. Ez egyik oldalról sem jelenti azt, hogy kevésbé szeretnétek egymást.

Hess szerint az édeshármas sikeressége két dolgon múlik: a párkapcsolatotok erősségén és azon a bizalmon, hogy mennyire érzitek magatokat biztonságban a pároddal egymással. A terapeuta szerint a leggyakoribb ok az édeshármas megfontolására párkapcsolatokban az, hogy a párnak problémája van a kapcsolatával vagy a szexuális életével és azt remélik, ha kinyitják a kapcsolatot, meg fogja oldani a gondokat. Hess szerint viszont nem a legjobb ötlet így belevágni, ugyanis a pár egy másik embertől vár megoldást, nem pedig egymástól. Azok lesznek a sokkal valószínűbben elképesztő hármasok, ahol a párnak alapból jó a szexuális élete, nem féltékeny típusok és tudnak örülni annak, ha a partnerük örül.

Ha a gondolat, hogy a csajodat megosztod valakivel és látod, ahogy élvezi azt, hogy mással van beindít, akkor abszolút jó alapról indulsz egy hármashoz.

Hess ezek után azt javasolja, hogy a pároddal készítsetek egy ideális szex forgatókönyvet: írjátok össze külön-külön, hogy kinek-mi az ideális szex: ez lehet fantázia, szabályok vagy épp pózok, logisztika, időbeosztás és a többi. Legyen minél részletesebb mindkettőtök listája és beszéljétek meg, ki-mit írt. Ezekből például olyan kulcsfontosságú kérdések is kiderülnek, hogy

online vagy egy bárban szeretnétek megismerni a harmadikat? Hazavinnétek szexelni vagy máshová mennétek? Mindketten aktívak szeretnétek lenni vagy az egyikőtök csak nézné? Vannak határok, amelyeket aktus közben csak a pároddal csináltok, például a behatolás és a harmadik fő tekintetében?

Nagyon fontos, hogy erről beszéljetek, méghozzá úgy, hogy egyikőtök sem ítéli meg a másokat, hanem kíváncsi a másik fantáziájára és tiszteletben tartja a határait. Ha ez megtörtént, akkor jöhet a partner megtalálása! Hess szerint mindkét félnek egyet kell értenie abban, hogy a kiszemelt szexi és meghatározni, hogy férfi vagy nő az, akit szeretnétek.

Mikor elérkezik a várva várt hármas, egy dolog a legfontosabb: a konstans kommunikáció testtel vagy szavakkal. Mindig figyelni kell, hogy kinek-mi élvezetes, mert akármennyire is megterveztétek a fenti dolgokat, azért a spontán aktusban jön az igazi szexiség, csak az sem mindegy, hogy vak vagy-e a többi résztvevő jelzéseire, esetleg ők nem értenek téged.

Hess hozzáteszi, hogy természetesen mindezek ellenére is fulladhat kudarcba a dolog, ha nincs meg köztetek a megfelelő kémia, esetleg élőben más az egész, mint ahogy elképzeltétek és nem indít be titeket. A terapeuta szerint sokan az első sikertelen hármasozás után soha nem próbálkoznak újra, pedig ez egyáltalán nem jelenti, hogy egy másik ember bevonásával ne valósulhatna meg csodálatosan a dolog.

Ne siettessétek a dolgokat és ne tegyetek nyomást egymásra, hogy mindennek tökéletesnek kell lennie. Dőljetek hátra az élményben és élvezzétek!

(Fotók: Getty, forrás: Vice)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Ez a lány komoly érv lenne Bali mellett