Már tíz nap sincs a karácsonyi ünnepekig, és illene felkészülni a szilveszteri ereszdelahajamra is, úgyhogy itt a segítség: mutatunk három vagány és csinos koktélt.

Ha valami nagyot akarsz gurítani a családnak vagy a csajodnak / pasidnak, akkor nem baj, ha van a talonban egy frankó koktélrecept. Vagy három. Márpedig most lesz, mert a MrsMillicent Koktélverseny sztárjai bemutattak néhány öt perc alatt összerázható, pár alapanyagból álló nedűt.

Mixelhetsz egy egyszerű edzős shakerben, de akár egy dunsztos üvegben is, sőt mérőeszközök hiányában egy feles pohárral (4cl) is belőheted az arányokat.

„Blåbärsdryck” – Kohlbauer Martin koktélja

Hozzávalók:

  • 40ml Mrs Millicent
  • 40ml házi áfonya püré
  • 20ml rozmaring szirup
  • 20ml frissen facsart limelé
  • Top szóda

Elkészítés:

Az összetevőket fagyasztott áfonyával és házi készítésű jégkockával együtt egy befőttesüvegben összeshakeled. A legegyszerűbb long drink pohárba öntöd és feltöltöd szódával. Egyszerű, akár csak egy IKEA-s Ektorp kanapé összeszerelése.

Díszítésként egy rozmaring ágra szúrhatsz három darab friss áfonyát.

„Me, myself & EYE” – Kovács István koktélkreációja

Hozzávalók 3 adag italhoz:

  • 3 rész 90 ml Mrs Millicent
  • 1 rész 30 ml BESTILLO Gönci Barack pálinka
  • 2 rész 60 ml limelé (frissen facsart)
  • 3 rész 90 ml lime szirup
  • 3 rész 90 ml szóda

Díszítés: grapefruit szelet

Lime szirup elkészítése: 100 g kristálycukor, 100 ml meleg víz, 1 egész lime héja (apróra reszelve, a fehér részére nincs szükségünk)

A cukrot a vízzel és a lime reszelt héjával összeturmixolom és leszűröm.

Elkészítés:

A koktél összetevőit egymáshoz öntöd, majd jéggel együtt összemixeled. Hosszú pohárban, jégre töltve tálald, majd egy szelet grapefruittal feldobhatod a kreációt. A végeredmény a gin és a pálinka harmonikus találkozása lesz.

„Lady chestnut” – Tkálecz Zsófia koktélja

Hozzávalók:

  • 60 ml Mrs Millicent gin
  • 15 ml Monin gesztenye szirup (egy evőkanál)
  • 25 ml Cointreau
  • 20 ml friss citromlé
  • 20 ml Aquafaba (csicseriborsólé) – így a vegánoknak sem kell lemondania a habról
  • jég

Elkészítése:

Önts minden összetevőt egy széles szájú kulacsba / termoszba/ befőttesüvegbe. Rázd össze alaposan, majd add hozzá a jeget is, és erősen mixeld újra, amíg lehűl és egy szép hab keletkezi rajta.

Az elkészült koktélt öntsd egy előhűtött pezsgős kehelybe, de közben figyelj arra, hogy lehetőleg a jégkocka darabjai ne essenek bele. Ehhez egy szűrő, vagy akár egy konyhai spatula is segítségedre lehet. Díszítésnek a habot meghintheted ehető, arany színű csillámporral (Brew Glitter), és a pohár tetejére egy arany színű koktélnyársra sült gesztenyét is tűzhetsz, hogy teljes legyen a giccs a kompozíció.

És ezt olvastad már?
Claudiának szívesen leporolnánk a sátrát a Szigeten