Három szuper gyakorlat, ha az előszobában vagy a kertben edzenél
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Elmondjuk, hogyan "sétálj" az egészségedért, a jobb fittségért, a nagyobb izmokért és a jobb kedélyállapotért, mert a mozgás nem csak a fizikumodat dobja meg.

Mielőtt belevágnál a gyakorlatokba, előbb melegíts be – edzés után pedig nyújts –, csak 5 percet vesz igényben, annyi időt pedig igazán rászánhatsz arra, hogy ne sérülj le.

Három kör lesz a következő három gyakorlatból. Kezdőként 30 másodpercig végezz egy-egy gyakorlatot, majd tarts 30 másodperc pihenőt. Haladóként viszont 45 másodperc munka, 15 másodperc pihenő a leosztás.

#1 Farmerséta

  • Kiinduló helyzetben, a kettlebell a lábunk mellett legyen (a jobb, majd a baloldalon). Húzd ki magad, told hátra a csípőd.
  • Emeld meg a kettlebellt, közben feszítsd meg a hasizmokat. Fontos, hogy ne húzzon el oldalra, tarts ellen.
  • Kezdj el sétálni, közben figyelj arra, hogy a kar nyújtva legyen – mintha csak egy bőröndöt cipelnél –, és tartsd magad végig kihúzva.

Ez azért nagyon hasznos gyakorlat, mert megerősíti a törzsizmait és a fogást.

#2 Medvejárás

Kiindulóhelyzetben négykézláb vagyunk a talajon. Enyhén megemeljük a térdeinket és elkezdünk mászni. Ellentétes kar-láb mozduljon egyszerre. A feneked tartsd alacsonyan, ne emeld magasra. Figyelj a kontrollált mozgásra, nem a sebesség a lényeg, inkább lassabban haladj, de az jó legyen.

Ez azért nagyon hasznos gyakorlat, mert a koordinációd mellett szinte a teljes tested igénybe veszi.

#3 Helyben futás térdemeléssel

Talán nem kell leírni, hogy néz ki a mozgás, viszont olyan tempóban csináld, mintha igazából sprintelnél. A térdeidet emeld magasra, a mozgást pedig a karokkal segítsd – ellentétes kar-láb!

(Szakértő: Domonkos Dávid, a Spártai Kiképzés edzője)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.