A Temponaut Timelapse bele vágott abba a kísérletbe, amire mindig is kíváncsi voltál: vajon a gyorséttermi hamburger vagy egy sima házi, friss összetevőkből készült hamburger bomlik-e le gyorsabban? Jó, egy kicsit sejted, hogy mi a válasz erre, de ez a time-lapse videó így is megdöbbentő.

Ahogy láthattad, a házi hamburger 10 nap után kap egy extra összetevőt, a penészt, míg a gyorséttermi szendvics ugyan egy kicsit összezsugorodik és kiszárad, de továbbra is jól tartja magát.

A házi burger esetében 48 napig tartott a videózás, utána már nem volt értelme folytatni, de a gyorséttermi 88 nap után sem változott sokat. Penész meg sehol nem volt rajta. Egy kicsit azért durva, nem?

Később ugyanezt a kísérletet megismételték úgy, hogy egymástól nem elzárva, hanem egymás mellett elhelyezve rohasztották őket. Jó hír vagy sem, de ebben az esetben már a gyorséttermi burgeren is megjelent a penész néhány nap után.

Ez itt egy kicsit mindent megmagyaráz:

Amit mindig is tudni akartál: ezért nem romlik meg a McDonald's-os kaja

Ez lenne a soha meg nem romló mekis burgerek titka.

(Forrás / fotó: theawesomer.com / )

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Több százezer horgászfelszerelés is lehet a magyarországi vizekben

További cikkeink a témában