A sál télre az egyik legjobb befektetés, az ötlettelenek ütőlapja Karácsonyra, kiemeli viselője arcát és naponta egy C-vitaminnal kombinálva megelőzi a torokfájást. Akkora a választék, hogy heteken át járhatnánk az üzleteket, böngészhetnénk a webshopokat, akkor sem érnénk a végére. A Player most megkönnyíti Nektek a választást. Mutatunk öt sálat, amelyek bármelyike ruhatárad remek kiegészítője lehet ezen a télen.

 1. 5 / 5
  H&M: szürke pamutsál

  Első alanyunk ez a könnyed esésű, szürke sál. Nagyon kellemes viselet, finom az anyaga, és megvan az az előnye, hogy vékony, ezáltal kisebb mérete miatt akár egész nap, munka közben is magadon hagyhatod. Elég hosszú ahhoz, hogy kétszer körbe lehessen tekerni, de a mínuszok bizony áthatolnának rajta. Enyhébb időben ajánlott. Az ára 1.990 Ft.

 2. 4 / 5

  Pull & Bear: mínuszok ellen is

  A Pull & Bear széles választékából ezt a kámzsát próbáltam fel. Kívül fekete-fehér mintás, belül pedig valamilyen gyapjúszerű anyaggal van kibélelve. Ebben garantáltan nem fogsz fázni, ha magadra húzod, kályhaként fűti a nyakat. Elég méretes darab, így kapucnis kabátokhoz nem ajánljuk. Az ára 3.995 Ft.

  Kámzsa

  A kör alakú, túlméretes sálakat nevezzük így. Van olyan fajtája, amit egyszerűen csak a nyakra kell húzni, de olyan is, amit többször körbe kell tekerni. Általában vastag, kötött anyagból készül, de gyártják műszőrméből is. Az angol nyelvben snoodként találkozhattok vele. A hölgyek kapucniként a fejükre is húzzák.

   

 3. 3 / 5

  Pull & Bear: Színkavalkád

  A color blocking jegyében született sál a színekkel hódít, de egy kicsit másképp, mint Ralph Laurentől származó versenyzőnk. Öt ennyire élénk szín egyetlen kötött sálon elég ritka, de ha színes és harsány egyéniség vagy, ez a Te sálad. Ezt viselve garantáltan nem fogsz beleolvadni a téli tömegbe. Mindössze 3.995 Ft-ba kerül.

  Color blocking

  Az élénk színek bátor használatát jelenti az öltözködésben. Ennél az irányzatnál a harsányság az elsődleges, a színharmónia másodlagos. A későbbiekben bővebben foglalkozunk vele.

   

 4. 2 / 5

  Springfield: az idei szezon trendje szerint

  Ez az ún. fairisle minta, amely a Springfieldben fellelt sálon látható. Ennek a darabnak volt a legjobb a minősége, tartósabbnak tűnt, mint az előzőek, de ennek megfelelően meg is kérik az árát, 8.990 Ft-ba kerül. Ha egy kis mintával akarod feldobni a szerelésed, akkor számodra ez a sál a jó választás. Nem csak egy szezonra!

  Fairisle minta

  Az idei  őszi/ téli szezonban szinte mindegyik üzletben megtalálható ehhez hasonló hópelyhes, cikkcakkos, vízszintesen elhelyezett minta, többnyire pulóvereken. A nevét az apró skót Fair Isle nevű szigettől örökölte, így hívják a kötési technikát is, amivel a mintát állítják elő. Elterjedését Wales Hercege segítette, aki 1921-től hordta a fairisle mintás felső ruházatot.


 5. 1 / 5

  Polo Ralph Lauren: drága, de gyapjú

  Az asos webshopjában bukkantunk rá erre a Polo Ralph Lauren sálra, amelynek mintázatát a mexikói ponchók ihlették. A kellemes tapintás és hőmérséklet is garantált, ugyanis gyapjúból van. Ha ezt választod, akkor a mindig kissé színtelen téli öltözék biztosan nem marad egy kis vidám mexikói hangulat nélkül. Már csak annyi a dolgod, hogy felkapj egy trombitát és mehet is a La Cucaracha! A luxusnak ára van, ez a sál hetven fontba kerül.

És ezt olvastad már?
Száz százalékig természetes a nap csaja