Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A világ első környezettudatos úszó luxuslakosztályaként hirdeti magát az Anthénea, egy James Bond-film által ihletett kapszula, amiről a legszívesebben ki sem mozdulnánk a nyár végéig.

A tengerparti szállodák és a luxusjachtok előnyeit egyesíti magában ez az úszó lakosztály, ami ráadásul teljesen önfenntartó is. Jean-Michel Ducancelle hajótervezőt az 1977-ben bemutatott James Bond-film, A kém, aki szeretett engem ihlette meg, a sztoriban a titkosügynök egy hasonló luxuskapszulában rejtőzött el a világ elől.

Az Anthénea névre keresztelt úszó lakosztályból elő sem akarsz jönni a nyár végéig.

Az energiaellátásról a tetejére szerelt napelemek, a vízkészletről fedélzeti víztisztító rendszer gondoskodik, az 50 négyzetméteres kabinban pedig ketten mesés kényelemben elférnek. A 360 fokos panorámával rendelkező lakótérben kör alakú ágy és fürdőkád is helyet kapott.

Az úszó lakosztályon még csak tengeribeteg sem leszel, a stabilizálásáról ugyanis speciális ballasztrendszer gondoskodik. Az Anthénea már rendelhető, minden példányát egyedi igény szerint rendezik be, így az ára 500 ezer dollár is lehet, ami 150 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.