Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Las Vegas mindenkinek a fejében egy extravagáns helyként él, ahol tényleg számolatlanul szórják a pénzt. Nem véletlen, hogy a világ egyik legdrágább levesét is errefelé árulják, a Cosmopolitan hotel klubjában.

A brutálisan drága levesért 688 dollárt, vagyis 172 ezer forintot kérnek el, és habár nincs benne arany vagy gyémánt, az egyik hozzávalója közel olyan értékes. Ez az alapanyag pedig nem más, mint a Cordyceps gomba (kínai hernyógomba).

És hogy mégis miért olyan drága? Elsősorban azért, mert csak Kína és Tibet 3000 méter feletti régióiban tenyészik. Az említett Las Vegas-i klub csak és kizárólag a Himalájából szerzi be ezt a hozzávalót a méregdrága leveshez, amiben a gombán kívül longan gyümölcs, a világ legdrágább csirkemelle és piros datolya is található.

A Cordyceps gombának egyébként rengeteg igazolt pozitív hatása van az egészségre nézve. Még felsorolni is nehéz lenne, hogy mi mindenre jó, hiszen erősíti az immunrendszert, küzd a rákos sejtek ellen, javítja a szívműködést, koleszterinszintet, jó hatással van a légzőrendszerre, fokozza a fizikai teljesítőképességet, ráadásul igazi afrodiziákum. A szívednek és a lelkednek tehát biztosan jót tenne, a pénztárcád viszont aligha lenne hálás érte.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.