Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Van Arkansasban, a hegyek között egy olyan lak, amely lényegében egy barlangrendszer belsejében terül el. És nem is akárhogyan fest.

A hidegháborús időkben sok ehhez hasonló bombabiztos búvóhelyet építettek az Amerikai Egyesült Államokban, a berlini fal leomlása után pedig ezt a kőbe vásott birodalmat szépen átalakították egy nyolc férőhelyes luxusszállodává.

Nemrég pedig eladó lett, nagyjából 2,5 millió dollárt, azaz 700 millió forintot kérnek érte, és olyan lakóknak ajánlják, akik igénylik a magányt és a csendet, valamint a luxust is egyaránt. (És az sem árthat, ha nem túl fázósak, mert azért egy ilyen természet faragta létesítményt nem a legkönnyebb kifűteni.) A házról egyébként könnyen eszünkbe juthatnak a J. R. R. Tolkien-univerzumból jól ismert hobbitlakok, így rajongóknak különösen ajánlott.

Ez is érdekelhet:

Egyszerre idézi majd a múltat és a jövőt Tokió újranyitó kultikus szállodája - Roadster

A hatvanas évek egyik ikonikus japán hotelje hamarosan újra a felkelő nap országának topszállodái között találhatja magát. A Hotel Okura nagy visszatérését 2019 szeptemberére tervezik. Kisebb-nagyobb fölháborodást keltett Japánban a felújítás helyett végül lerombolt és újrahúzott kultikus tokiói hotel esete.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.