Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A 9-5-ig tartó robot ellenzőinek tábora napról-napra növekszik. A manchesteri srác, Jack Morris is középjük tartozott, ezért döntött úgy, hogy ott hagyja a szőnyegtisztító melóját és utazni kezd.

Jack 5 évvel ezelőtt lépett ki - pont akkoriban, mikor a blogolás és az Instagram is egyre divatosabb lett. Csak egy egyirányú jegyet vett Bangkokba, gondolta, lesz ami lesz...

Ha azt hiszed, ez az álomélet az ölébe hullott, tévedsz. Két év után már alig maradt pénze, ekkor indította el utazóblogját Doyoutravel néven, és vette meg az első komolyabb fényképezőgépét, hogy megörökítse az utazást. Valószínűleg ez volt élete legjobb döntése.

 

Az angol srác néhány hónapja Fijin ismerkedett meg a 23 éves Lauren Bullennel, akivel azóta együtt járják a világot és 6 számjegyű fizetést zsebelnek be (természetesen dollárban) minden hónapban, csak blogolással és fotózással.

  

A több év kemény munka eredményeképp már nem ritka, hogy egy-egy képük pár óra alatt százezres nagyságrendű lájkot kap az Instagramon. Jacknek és Laurennel együtt több mint 2,5 millió követője van, egy-egy posztjuk elképesztő tömegeket mozgat meg - és igazából ez az, amit sok-sok pénzre tudnak váltani. Jelenleg is olyan márkákkal dolgoznak együtt, mint az AirBnb, a Royal Caribbean Cruises, az Air New Zealand vagy a Disney. Az elmúlt 9 hónapban így 700 ezer fontot, azaz több mint 250 millió forintot kerestek.

A pár székhelye egy ideje Balin van, de már jártak Görögországban, Olaszországban, Franciaországban, sétáltak a Kínai Nagy Falon, voltak Kenyában, Új-Zélandon, Indiában, Törökországban és a Szaharában is.

Persze kár azt gondolni - és mi sem állítjuk -, hogy ez az álomélet. Az utazás rengeteg lemondással is jár, elég csak arra gondolni, hogy hátra kell hagynunk a saját kultúránkat, családunkat, barátainkat, és minden korábbinál rugalmasabbnak kell lennünk, hogy boldoguljunk.

Ez is, mint minden más, választás kérdése.

És persze előfordul az is, hogy egy idő után már nem jönnek úgy a követők, ahogy szeretnénk. Laurentől épp a múlt héten zengett a net, amikor egy szimpla kamuhírrel - miszerint egy lány lemásolja a fotóit, és ugyanott, ugyanúgy pózol, mint ő - 70 ezer új követőt szerzett kb. egy nap alatt...


 

A Doyoutravelt itt, Lauren Gypsea Lust Photo blogját pedig itt tudod megnézni, ha kíváncsi vagy, mivel keresnek egy zsák pénzt hónapról-hónapra.

(via DailyMail)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.