Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sajnos a katonai konfliktusok előbb jutnak eszébe az embernek Irak hallatán, mint a divat és a stílus, ám ez nem jelenti azt, hogy arrafelé ne lenne igény a kifinomult öltözködésre.

Egy fiatal kurdokból álló társulat legalábbis nagyon odafigyel a legújabb trendekre és felvonultatják a nyugati férfidivat minden elemét. Ezzel szeretnének egy kicsit optimistább képet vetíteni a térségről a nagyvilág felé.

A csoportjuk neve Mr. Erbil, tehát önmagukat Iraki Kurdisztán fővárosáról nevezték el. Rendszeresen tartanak gyűléseket és persze képeket is posztolnak magukról, még saját Instagram-oldaluk is van, ami gyorsan népszerűvé vált. A világsajtó is felkapta őket, illetve a képeiket, amelyen a kurd úriemberek a legújabb divatnak megfelelően (kissé hipster stílusban), precízen nyírt szakállal pózolnak. A Mr. Erbil jelenleg 30 törzstaggal rendelkezik és több mint 30 ezer követőjük van az Instagramon.

Habár a stílusuk valóban nyugatinak tűnik, ők azt hangsúlyozzák, hogy

A céljuk pedig egyrészt kulturális események szervezése annak érdekében, hogy támogassák a divatot, mint esztétikai kifejezést, másrészt pedig társadalmi változások elősegítése. Meg szeretnék mutatni a kurd kultúrát a világnak és egy jobb életet igyekeznek teremteni a térségükben, például azzal, hogy határozottan kiállnak a nők jogai mellett is.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.