Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szibériai vörösfenyőből készült ez az angol csónakház a Yealm partján, amely nemcsak ideális parkolóhely a vízi járművek számára, de egy pazar pihenési, visszavonulási lehetőséget is biztosít a fáradt, vagy a civilizációs nyüzsgéstől eléggé besokallt 21. századi ember számára.

A Yealm egy kicsi, mindössze 19 kilométeres folyó, amely a La Manche-ba torkollik. A folyami fészert az 1880 Baring Boathouse építette, a csónakház időjárásálló anyaggal van bevonva, valamint a környékről származó korni gránitot is felhasználtak a kiépítéséhez.

A folyó nem messze fekszik a dél-angliai kikötővárostól, Plymouthtól, amely a királyság egyik legjelentősebb haditengerészeti támaszpontjának számít. A csónakokat egyébként a vízbe egy egyedi kivitelezésű, mechanikus emelő engedi le – szívesen megpattannánk az egyikkel feltérképezni Devon megyét.

Ez is érdekelhet:

Íme egy thaiföldi hotel, melyben a tó hullámai ringatnak álomba - Roadster

Kellemes és kényelmes opció egy mindent kielégítő klasszikus szárazföldi szállodában kipihenni az utazás fáradalmait, de miért ne foglalnánk szobát inkább egy vízen lebegő tutajon? Erre a nem éppen hétköznapi lehetőségre Thaiföldön lehet lecsapni, egészen pontosan az ország nyugati részén található Srinakarin-tó menti Kancsanaburi városában.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.