A HomeWork már félig kész.

Szépen halad a HomeWork projekt a Margit körúton: a műemléképületből átalakított komplex fejlesztés már szerkezetkész, a 15 exkluzív lakás több mint felét eladták már, és kapósak az irodák is. Összesen 3600 négyzetméternyi irodaterület mellett, mélygarázs, üzlethelyiségek és a korábbinál nagyobb, gondozott park is lesz majd, az utóbbi mindenki előtt nyitva álló 1300 négyzetméternyi zöldfelületet jelent.

Ilyen lesz, és így áll most a fejlesztés:

A II. kerület frekventált helyén, a Margit körút és a Rómer Flóris utca sarkán álló, 140 éves iskolaépület rehabilitációját 2020 májusában kezdte meg a Codic Hungary. A nemzetközi fejlesztő a vegyes funkciójú fejlesztés keretében rekonstruálja az épület teljes homlokzatát, részlegesen átalakítja és bővíti az épület tereit, plusz kialakítja az említett parkot.

A zöldfelületek a park mellett egy nyugis belső kertet és a teljes zárófödémen kialakított  extenzív zöldtetőt jelentik.

A sokáig kihasználatlanul álló épület tehát a mai igényeknek megfelelő tereket kap, az építészeti és műemléki értékek megőrzésével. A két felső emeletre kerülnek a lakások (ezek a Rózsadombra, illetve a dunai oldalra néznek), míg az alsóbb szinteken tágas, flexibilis irodatereket hoznak létre, közel négyméteres belmagassággal, fedett teraszú étteremmel, kávézóval. A fejlesztő különleges belsőépítészeti megjelenést ígér, de izgalmasnak ígérkezik az új épületrész teljes magasságú üveghomlokzata is.

(Forrás: HomeWork, belső képek: Erdei Mihály / Magyarépítők, külső fotó: Láng Nándor, látványtervek: Codic Hungary)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Ha egy szép francia teniszezőnőről néznél képeket…