Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha már unod a kajarendelést, és inkább te csinálnál valami finom, de fakocka egyszerűségű kaját otthon, akkor új sorozatunk hozzád szól!

Most, hogy akarva-akaratlanul rengetegen home office-ba lettünk kényszerülve, szeretnénk itt a Playeren a sorstársainknak – ami a készítést is illeti –pasikompatibilis receptekkel előrukkolni.

Sajnos még az alagút vége nem látszik ebből a kínos helyzetből, viszont egy idő után a netes pincéreket is magas feszültségen kipörgetheti az ember, és a neoklasszikus értelemben vett gyorskajákat is meg fogja unni.

Első körben a pásztortarhonyát készítjük el, ami szerintem egy méltatlanul alábecsült étek. Igaz, én is csak pár éve kaptam rá, azelőtt semmibe nem néztem, a balga mindenit!

Viszont ma az egyik kedvenc gyorskajám, amit csináltam már a szabadban is, és nem mellékesen fullba adja a magyar ízeket. Nagyon megkészülsz tőle, mert annyira laktató, és összedobni is talán csak pár perccel több időt vesz igénybe, mint megrendelni a neten kaját, és lemenni érte a futárhoz!

Elöljáróban annyit, hogy pontos mennyiségekkel én nem dobálózok, nem makaront vagy lúdláb tortát akarunk készíteni, mérleggel tehát vesződjenek mások!

  • 1 maréknyi kockára vágott szalonna
  • 1 maréknyi karikára szelt kolbász
  • 1 csésze tarhonya (a sörétes az igazi)
  • 1 darab vöröshagyma
  • 2 darab paradicsom
  • 1 kis darab krumpli
  • 1 darab paprika (ha bírja a szervezeted, akkor hegyes erős is mehet)
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál Erős Pista (ez csak az urizálás miatt)
  • víz

1: A szalonnát, ha felvágtuk apró kockákra, mehet egy forró serpenyőbe. Izzasszuk meg rendesen, és ha kiadta magából a zsírt, mehetnek a kolbász szeletek is rá! Azokat is jól átsütjük!

2: Ennél a pontnál szoktam én a tarhonyát ráküldeni a zsírra, hogy egy picit lepirítsam.

3: A lepirult tarhonyára jöhet a hagyma, majd a paradicsom, és a legvégén a paprika.

4: Egy picit összesütjük az egészet, míg a hagyma olyan üveges tekintetűvé nem válik, mint ahogy te szoktál nézni néhány sör-unikum után!

5: Megszórjuk fűszerpaprikával, hozzácsapjuk a Pistát és jól összekeverjük. Majd felöntjük az egészet annyi vízzel, hogy ellepje a cuccost!

6: Hozzáadjuk a kockára vágott krumplit is, és a serpenyő alatt alacsonyra vesszük a lángot, majd hagyjuk nagyjából negyedóra-húsz perc alatt, hogy megfőjjön és beszívja a tarhonya is a vizet!

7: Közben sózzuk meg az egészet, de még a legvégén, kajálás előtt is figyeljünk erre oda!

8: Negyedóra elteltével kóstoljuk meg a tarhonyát, ha már nem ropog, de még picit kemény, akkor húzzuk le a serpenyőt, és fedjük le 10 percre! Ez a momentum elhagyható, de szerintem megéri ennyit még várni, mert így minden ízanyag a kis sörétesekbe kerül!

9: Lehet tápolni! Jó kis savanyúság megy mellé, vagy egy deci borocska, hiszen a részeg vezető most nem vághatja azt a fejünkhöz, hogy italosak vagyunk két Zoom-meeting közben! Aztán még egy rapid beauty sleep is belefér titokban!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.