Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hotel és hotel között is van különbség, és természetesen az sem mindegy, melyik szobát vesszük ki. Választottunk öt szállodát, a szállodákon belül pedig öt olyan lakosztályt, amelyekben a legszebb dekorációs elem a szobán kívül található.

Fullerton Bay Hotel, Szingapúr

A Fullerton Bay Hotel 517-es szobájából egy másik szállodára nyílik kilátás, de ez itt kifejezetten előnyös, hiszen a Marina Bay Sands extravagáns épülete szemnek határozottan kellemes látvány. A szálloda még nincs hároméves, és a legújabb a Marina-öbölben található hotelek sorában. Ha éppen nem a szobánkban szeretnénk ücsörögni, akkor a központi fekvés miatt a városállam bármelyik izgalmas szeglete – Kis India, Chinatown, Geylang, stb. – könnyedén elérhető. Az árak a helyi viszonyokhoz mérten relatíve mérsékeltek, a Bay View szoba például csak 100 300 forintba kerül.

Delaire Graff Lodges, Dél-Afrikai Köztársaság

Tiszta, napos időben akár Fokvárosig is ellátni a mindössze tíz lakosztályt számláló szállóból. A környéken borászatok dűlői találhatók, nagy részük közel 300 éves. A lakosztályok vendégei egy gourmet étteremben és egy minden igényt kielégítő spában múlathatják az időt, vagy gyönyörködhetnek a panorámában is, kezükben egy pohár Botmaskoppal, ami a legkedveltebb helyi vörös. A 4-es számú lakosztály egy estére 238 700 forintba kerül.

Ritz-Carlton, Kína

A sanghaji Ritz-Carlton ötvenedik emeletéről a globális gazdasági válság, a kommunista diktatúri emberi jogi túlkapásai, a környezetszennyezési problémák nagyon aprónak tűnnek, szinte nem is léteznek. Csodás panoráma nyílik a gőzerővel épülő dél-kínai metropoliszra. A víztározóra hasonlító épület nem más, mint az Oriental Pearl tévétornya.

A Premier Bund View lakosztályból – ahogy a neve is mutatja – fantasztikus a kilátás a Sanghaji Bundra, de ha meguntuk, akkor beugorhatunk a szálloda nonstop nyitva tartó fitneszklubjába, vagy felhörpinthetünk egy palack rizsbort a tetőtéri bárban, a Flairben. Jó dolog ez a fajta kommunizmus, talán még Mao elvtársnak is tetszene. A lakosztály ára 211 200 forint egy estére, a legolcsóbb szoba 72 600 forintba kerül.

Cavas Wine Lodge, Argentína

Az argentínai Mendoza közelében fekvő szálloda természetközeli hangulata miatt népszerű, arrafelé ügyesen kombinálják a rusztikus vidékies hangulatot és a luxust. A nagyvárosi pörgésnek nyoma sincs, el lehet lovagolni a közeli Los Horcones lagúnához, lazítani a medencében, és este betolni egy argentin rib-eye steaket. A szálloda a Malbec és Bonarda pincészet szőlőtőkéinek közvetlen szomszédságában fekszik, vagyis inkább bennük, így a napozóágyról lehet figyelni a sorok között szorgoskodó munkásokat. Mindössze 14 kis lakosztály bérelhető, a képen is látható 4-es számú casita egy estére csekély 123 200 forintba kerül.

Shangri La Hotel, Franciaország

Nem nehéz rájönni, ez a szálloda bizony Párizsban található. A hotelnek helyet adó épületben valaha Roland Bonaparte herceg lakott, vagyis a luxusnak errefelé komoly hagyományai vannak. Pár éve egy ázsiai szállodalánc vette meg az mansion-t, hogy itt rendezzék be európai szállodáik legeslegszebbikjét. Sikerült nekik: ez a kilátás a 701-es szobából nyílik, és potom 4 620 000 forintba kerül.

(Fotók: Condé Nast Traveler)

Feszített víztükrös medencékből még ütősebb a panoráma! Összeszedtük nektek a legszebbeket!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.