Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Valósággá vált minden diétázó álma.

Az Aberdeen Egyetem kutatói olyan pulykahamburgert fejlesztettek ki, aminek húspogácsája egészségessé alakítja át a zsíros hamburgert.

A titok a hozzáadott céklakivonatban rejlik, ami – a szakemberek szerint – antioxidánsa révén megállítja a zsír oxidációját* a bélben és megakadályozza a rossz zsírok elraktározódását.

*„Zsíros ételek emésztése során úgynevezett oxidációs folyamat játszódik le a gyomorban: a zsír potenciálisan mérgező vegyületekké bomlik le, amik felszívódva rákot és szívbetegséget okozhatnak” – Garry Duthie professzor, az Aberdeen Egyetem kutatói táplálkozási szakértője.

A felfedezés azért is olyan fontos, mert a feldolgozott, gyorsétteremi élelmiszerek tele vannak zsírokkal, ráadásul ezek a kaják egyre nagyobb részét teszik ki étrendünknek.

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.