Az autentikus orosz édesség még a vodkás dinnyénél is jobb, és otthon is könnyen elkészíthető.

A vodkás gumimacit házilag készíteni azért is sokkal jobb, mert így a nyeszlett kis Haribók helyett használhatunk igazi orosz gumimedvét, ami nagyjából akkora, mintha most lőtték volna a Kamcsatka-félszigeten. A gumimedvét betesszük egy arra alkalmas lavórba/tepsibe/babafürdetőbe, köretnek megszórjuk egy kis Haribóval, hogy legyen mivel megkínálni a hölgyeket is, aztán felöntjük vodkával, celofánt rakunk rá és beküldjük a hűtőbe egy–két napra. Ha a vodkát véletlenül megittuk időközben, gond egy szál se, ugyanis a trükk bármilyen más alkoholfajtával is működik sósborszesztől a tölgyfahordóban érlelt skót whiskyig.

Az őrült orosz hekker néhány felhasználási javaslattal is ellát minket, például a vodkás gumimaci állítólag tökéletes megoldás a krónikus alkoholizmus leplezésére, elvégre amiatt még senkit sem rúgtak ki, hogy megevett napi tíz–húsz csomag gumicukrot. Ezt mondjuk nem tudjuk megerősíteni, mi még sosem éreztük kellemetlenül magunkat amiatt a néhány féldekás miatt, amit reggelente a liftben szoktunk beküldeni, de a következő bulira azért biztosan újítunk majd néhány üveg… vagyis zacskó hűtött gumimacit.

Három zacskó módosított gumimaci elfogyasztása után jól esik egy kis fúróval megbolondított főtt kukorica, de ha inkább tisztán innád az alapanyagot, akkor ne felejts el előbb jeget készíteni, szigorúan orosz módszerrel.

És ezt olvastad már?
Száz százalékig természetes a nap csaja