Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Helikopterből kiugrálás, pokoli éjszaka és ex-tengerészgyalogos kiképzőtisztek várnak arra, aki unja az all inkluzív tengerparti tespedést.

Az Extreme Seal Experience központja a Virginia állambeli Chesapeake-ben található, alkalmazottai pedig volt tengerészgyalogosok és Afganisztánt megjárt veteránok. Ebből már sejteni lehet, hogy aki egy hét vagy tizennégy napos turnusra jelentkezik, az nem napozással/sörözéssel/csajozással fogja tölteni az idejét.

A táborlakók megtudják, milyen több méter magasból kiugrani egy lebegő helikopterből, leereszkedni egy házfalon kötéllel, és milyen tökig sárosan kúszni szögesdrót alatt, miközben egy vadbarom kiképzőtiszt nyála fröcsög a nyakába.

A program csúcspontja a Pokoli éjszaka névre keresztelt éjszakai tortúra, amely egyfajta utalás a tengerészgyalogosok kiképzésének fontos részét képező pokoli hétre. Ebből már sejthető, hogy a Pokoli éjszaka nem alvással telik, inkább alvásmegvonással kezdődik, majd olyan gyakorlatokkal folytatódik, amelyek a résztvevő önkénteseket fizikai teljesítőképességük határára viszik el.

Nyilvánvaló, hogy aki ilyesmire vállalkozik, abban nagy adag militáns szellem és mazochizmus rejlik, ilyesmi hiányában ugyanis aligha lesz szórakoztató a parancsszóra végzett kollektív kínzás.

A fizikai gyakorlatok mellett a delikvensek tizenegyféle fegyver használatával ismerkedhetnek meg, kezdve a klasszikus M16-ossal, vezethetnek páncélozott járművet, és megtanulják, hogyan kell elfoglalni egy épületet, víz alatt megkötni egy csomót, puszta kézzel lenyomni az ellent, összerakni egy mesterlövészpuskát és még sorolhatnánk.

A hét napos program 1890 dollár, azaz megközelítőleg 415 ezer forint, de ha belegondolunk, hogy ebben van helikopteres repkedés, harckocsi vezetés, két nap lövöldözés, akkor talán érhetőbbé válik az összeg. Katonának állni persze olcsóbb, sőt, még kereshet is vele az ember, igaz, a bevetési idő ebben az esetben hosszabb.

(Fotók: Hivatalos Facebook-oldal)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.