Unod már simán kinyitni a palackot? Akkor itt egy dekadens hedonista megoldás. Könnyebb, mint hinnéd!

Nemesek annak idején vadászatokon kezdték el így nyitni a pezsgőt, ugyanis lóháton sokkal könnyebb volt a kardjukkal lecsapni a palack nyakát, mint tökölni a dugóval. Azóta a karddal nyitás funkcionalitását vesztette, inkább amolyan látványpékség, amivel fel lehet vágni a csajok és a haverok előtt.

A tudor egy elég figyelemreméltó borász szaktekintély, Jennifer Simonetti Bryan, ő mutatja meg a know how-t a műsorvezetőnek. Fontos, hogy a pezsgő legyen hideg, 45 fokban tartsuk magunk elé, a pengét pedig harmincfokos szögben helyezzük a palackra, élével felfelé. Az is fontos, hogy a penge a palack hátán fusson végig, ott ahol a palack két felét összeforrasztották.

Ezzel a metódussal letörjük a palack száját, de a gyors mozdulat miatt elméletileg nem lesz szilánkos a törés, és nem kerül üvegmaradék a palackba. Érdekes módon a videó készítő azt tanácsolják, ezt senki se próbálja ki otthon. De azért megmutatták nekünk, hogyan is kell.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Ideje boldog születésnapot kívánnunk Lolának

További cikkeink a témában