Öt bar, tíz, tizenöt, húsz, és még mindig semmi. Aztán már épp lefújták volna a kísérletet, amikor...

A dolgokat lassan hidraulikus préssel szétnyomó, enyhén autisztikus, de furcsamód valahol mégis szórakoztató finn youtube-csatorna lelkes szerzőpárosa, Lauri és Anni Vuohensilta ezúttal a szabadban tett tönkre valamit, új módszerrel. Léket vágtak a náluk még mindig befagyott állapotban lévő tó jegére, a húsz centi jég alá bedugtak egy autókereket és egy búvár-légpalackból fújatták szegényt, amíg ki nem pukkadt.

Legalábbis ez volt a terv. Aztán a manométer mutatója átlépte a húsz bar nyomást is, a gumi pedig csak nem akart eldurranni. A házaspár már szomorúan kezdte is lefújni a kísérletet, amikor megtörtént a csoda. 4:40-nél érdemes elkezdeni igazán figyelni:

A videóban nem is az a legérdekesebb, hogy mekkorát pukkan és mennyi jeget vet a levegőbe a kerék, hanem hogy milyen őszinte riadalommal fogadja a két kedves bolond finn a történteket. Csak remélni tudjuk, hogy a vírushelyzet okozta kényszerű otthonmaradás még sok youtubert inspirál hasonlóan érdekes kísérletek elvégzésére! Persze azért drukkolunk mindenkinek, hogy lehetőleg épségben vészeljék át azokat a helyzeteket, amikbe sodorják magukat közben. A jelszó: oj oj oj, kámera!

És ezt olvastad már?
Nem a csajod hibája, ha büdös a pólód