Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az újévi fogadalmad idén (is) az lesz, hogy veszel egy kondibérletet és végre elkezdesz edzeni. Segítünk, hogy ne magára a helyre foghasd azt, ha mégsem jársz le mozogni.

Hát most abban adunk neked segítséget, hogy milyen egyszerű szempontok szerint találd meg azt a konditermet, ahol anélkül tudnád kiizmosítana magad, hogy az az idegrendszered és a testi egészséged rovására menne.

  • Például nem baj, ha a (zuhanyzós) öltöző és a wc nem egy sokadik világbeli benzinkút mosdójához hasonlít. Ha nem penészes a fal, talán még szívesebben is zuhanyzol a gyurmázás után, de a törött vécéülöke sem kifejezetten jó jel.
  • Az a terem sem biztos, hogy jó választás, ahova túl sokan járnak. Lehet, hogy népszerű és menő a hely – mondjuk te amúgy sem presztízsből emelgeted a súlyokat(?) –, de ha mindig várnod kell egy-egy gépre, akkor oda az edzés.
  • A jó légkör is egy szempont lehet, valószínűleg kicsit azért frusztrálna, ha folyton mennének az arcoskodások, jó, ez még akár motiváló is lehet, de ha repülnek a súlyzók és emelőrúdak, csak mert az egyik gyúrós kitakarta a másikat a tükörben, az nem feltétlenül egy ideális közeg az edzésre.
  • És most jön a legfontosabb dolog, a kondi- és kardiógépek állapota. Egy húsz évvel ezelőtti gép – még ha rendesen karbantartják is –, már mérsékelten megbízható csak, vagyis balesetveszélyes. Arról nem is beszélve, hogy ez a terem ambícióit is mutatja. Ahogy az is, ha túl sokáig látod egy gépen az "Elromlott, ne használd!" táblát.

De persze mi is tudjuk, ha nem otthon vagy a közvetlen környezetedben akarsz/tudsz mozogni, akkor az utazgatás miatt az edzés ideje minimum a duplájára emelkedik. És ez máris egy remek kifogás lehet neked, hogy lemondj tested karbantartásáról. De ezt az ürügyet nagyon nem fogadjuk el, helyette inkább azt mondjuk: VEDD KOMOLYAN MAGAD! Ez a srác mondjuk elég komolyan vette magát:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.