Elfogadták a japán SANAA építésziroda terveit az új Nemzeti Galériára, ami a Liget Budapest projekt keretében a Petőfi Csarnok helyén fog megépülni. A Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria egyesített modern kori anyagát befogadó épület 2019 nyarán nyitja meg kapuit. Képek.

Az egész Városliget meg fog újulni pár év alatt a Liget Budapest projekt során: sokkal több zöld terület lesz, több új épülettel pedig az egész részt egy parkos-múzeumi negyeddé alakítják át körülbelül 2020-ra. Sok vita van a többi épület helye, mérete és kivitelezője között, de a Nemzeti Galériára vonatkozó megbízás úgy fest végleges. Ilyen lesz három négy év múlva a Pecsa hűlt helyén álló, a Budai várból elköltöző Nemzeti Galéria:

A renderelt látványterveken nem rossz az épület – persze teljesen más minden, ha be van borulva, nincs ragyogó naplementés boldogság, se lufik. De a mostani, lerohadt Pecsánál (amit jó sok eszement koncertélményünkért azért megsiratunk) sokkal rosszabb nem lehet, úgyhogy kíváncsiak vagyunk, mi lesz belőle.

(Képek: Ligetbudapest.org)

És ezt olvastad már?
Itt nézd meg Amyt, mert a Tinderen nem fogod látni