Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az emberek olykor furcsák. És a halál közeledtével nem lesznek kevésbé azok. A Redditen nemrég egy érdekes topik nyílt: a felhasználók elkezdték mesélni, hogy melyek voltak a legmeghökkentőbb, legbizarrabb végrendeletek, amelyekkel valaha találkoztak.

Volt, aki ügyvédként dolgozott, volt, aki csak hallotta a történetet, és voltak, akik személyesen tapasztalták meg, milyen az, ha az egyik furcsa családtag még a halála után is sok fejtörést okoz.

„Minősített ügyvéd vagyok, ez a két kedvenc történetem:

1. Egy hölgy egyszer egy 100 ezer fontos bizalmi alapot akart létrehozni a házi kedvencének, ami egy hal volt. Amikor megkérdeztem, hogy ez egy különleges halfaj-e, megerősítette, hogy csak egy egyszerű aranyhal, de azt akarta, hogy minden nap friss avokádót ehessen, és a közelben élő kutyasétáltató minden nap benézzen hozzá, miután meghalt. Teljesen komolyan gondolta.

100 ezer fontos örökség, ez az igazi aranyélet

2. Egy másik hölgy bevallotta, hogy van egy titkos lánya, akire pénzt és fotókat akar hagyni, anélkül, hogy a családja rátaláljon. Még a férje sem tudott róla. Érdekes beszélgetés lesz, amikor elmegy.

„Az egyik rokonom egy végrendeletek készítésével is foglalkozó irodánál dolgozott. Egyszer azt a kérést kapta a megbízottól, hogy a hamvait szórja szét egy ultrakönnyű repülőgépből.”

„Amikor a nagypapám meghalt, azt kérte a végrendeletében, hogy tisztítsam ki a fészerét, egyedül. Találtam marihuánamagokat, pornófilmtekercseket, és egy csomó fura, kellemetlen cuccot. Drogozáshoz használt csöveket, kokszkanalat, feltehetően még a virágzó 70-es évekből, valamint volt ott egy hűtőszekrény, ami régi pornómagazinokkal volt tele, és volt benne egy műanyag pénisz is.”

Ilyen az, amikor a nagyfater nem kispályás életet él

„A nagyszüleim végrendeletében volt egy ilyen záradék: ha bármelyik kedvezményezett úgy dönt, hogy vitatja az örökölt vagyon tartalmát, a részesedésük 1 euró lesz, és semmi más. Úgy tűnik, ez egy elég jó módja annak, hogy megőrizze a harmóniát az életben maradt családtagok között.”

„Nem vagyok ügyvéd, de a nagyapám eltette a vesekövét, hogy az unokatestvéremre hagyhassa. Sosem jöttek ki igazán jól.”

„Az én örökségem egy 90-es évekbeli modellválogatás. Szörnyű volt. Meg voltak a szüleim győződve arról, hogy egy nap majd sokat fog érni. Ez 2011-ben volt.

„Én sem vagyok ügyvéd, de az édesanyám belefoglalta a végrendeletébe, hogy ha gyanús körülmények között hal meg, akkor a húgom és én nem kapunk semmit. Hozzáteszem, hogy sok bűnügyi sorozatot néz.”

A túl sok tévézés bizonyítottan nincs jó hatással az elménkre

„Amikor egy férfi meghalt, olyan pénzügyi feltételeket szabott meg a végrendeletében, hogy csak akkor részesül a vagyonából a lánya, amíg egy bizonyos súly alatt maradt. A férfi még a sírból is irányította az étrendjét.”

„A múlt héten egy olyan ügyön dolgoztam, ahol a szülők több millió dollár értékű műalkotást hagytak különböző emberekre és jótékonysági szervezetekre, míg a gyerekeikre csak két macskát hagytak. Mint kiderült, a macskákkal még a gyerekeik lepték meg őket öregkorukra, hogy ne legyenek annyira magányosak, ők viszont rühellték őket, a gyerekeik viszont nem engedték, hogy megszabaduljanak tőlük. Nos, most visszakapták.”

„A bosszantó nagymamám 20 dollárt hagyott a nagynénémre, hogy így emlékeztesse arra, hogy egyszer meglopta őt 20 dollárral.”

„Egy ügyvédi irodában dolgozom. Az egyik ügyfél 100 ezer dollárt hagyott két macskájára, hogy megőrizhessék jelenlegi életszínvonalukat.”

Ennek a macskának a legrosszabb napja is jobb, mint Tóth Jánosnak a legjobb napja

„Az ügyfél azt szerette volna, ha a hamvait azon a tengerparti étteremben szórják szét, ahol megismerkedett a férjével.”

„A legfurcsább dolog, amit végrendeletben láttam, a következő volt: az ügyfél szerette volna, ha elaltatják a szeretett lovát, majd az állat hamvait oda szórják szét, ahova a saját hamvait is. A lónak az volt a szerencséje, hogy a végrendeletben tévedésből az egyik elpusztult lovát nevezte meg, így a kedvence tovább élhetett egy másik farmon.”

„Valószínűleg az a nő, aki a halott kutyájának a lefagyasztott spermáját akarta az egyik családtagjára hagyni.”

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.