Jégszerű építmény az alpesi hegyoldalban
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A svájci Titlis legmagasabb pontja 3238 méter, a Berni-Alpokban található hegységet évente mintegy egymillió turista keresi fel.

És mivel Svájcról van szó, a szolgáltatások mércéje igen magasra van téve: a hegycsúcs közelében található menedékház üzemeltetői úgy vélték, a jelenlegi épület nem tudja már korszerűen ellátni a 21. századi vendégek igényeit, ezért hát a Herzog & de Meuron építészeit kérték fel, hogy tervezzék meg az újabb változatát. A tervek szerint az 1967-ben felhúzott épületet a Titlis 3020 Mountain Outpostra cserélik majd, amely egy bárral, étteremmel, új antennatoronnyal és földalatti alagúttal felszerelt alpesi állomás lesz. Az innovatív dizájn célja egyébként a figyelem felhívása lesz az alpesi építészeti stílusra, na meg Svájc szemet gyönyörködtető tájaira. Nekünk bejön. Mintha csak egy jégszerű építmény csapódott volna be a hegyoldalba.

Ez is érdekelhet:

Különös világválogatott bukkant fel Brazíliában - Roadster

Néhány hete írtuk meg, hogy Bjarke Ingels - aki kiérdemelte nálunk az építészet fenegyereke eposzi jelzőt - beteszi a lábát Dél-Amerikába, vagyis elkezdődik az első ottani tervének megépítése az ecuadori Quitóban. A túlparton, Brazíliában Ingels (még) nincs, rajta kívül viszont számos világhírű építész fordult meg az elmúlt években.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.