Mától legális a kannabisz használta az államban, nem csak orvosi célra.

Mától indul New Jersey-ben a kannabisz felnőtteknek szánt rekreációs értékesítése és használata, közölte az állam kannabiszszabályozási bizottsága.

Az állami bizottság hét alternatív kezelési központnak adott ki engedélyt – köztük tizenhárom kiskereskedelmi rendelőnek.

Phil Murphy kormányzó tavaly év elején írta alá a marihuána használatát a huszonegy évesnél idősebbek számára dekriminalizáló jogszabályt. A döntés a 2020-ban tartott New Jersey-i szavazás nyomán született:

miután a törvényhozók nem tudtak elég támogatást szerezni a marihuána teljes legalizálásáról szóló törvény elfogadásához, közvetlenül a választókra bízták a kérdést: „Jóváhagyja-e az alkotmány módosítását a marihuána ellenőrzött formája, az úgynevezett kannabisz legalizálása érdekében?”

A többi már történelem, ahogy mondani szokás, illetve Murphy szerint szó szerint is: nemrég azt tweetelte, hogy „ez egy történelmi lépés az új kannabiszipar megteremtéséhez vezető úton”.

Április 21-től tehát a huszonegy év felettiek legálisan, orvosi kártya nélkül vásárolhatnak kannabiszt és kannabisztermékeket. A bizottság megjegyezte, hogy az állami kannabiszipar a méltányosságra és a sokszínűségre helyezi a hangsúlyt, bármit is jelentsen ez.

(Forrás: CNN, fotó: David Gabric/Unsplash)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Örményország meghívót címzett a világnak