Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Talán a legmenőbb fénykard a Star Wars univerzumban. Vigyázat, spoilereket tartalmazhat a cikk, ha még nem láttad a második évad utolsó részét.

A Darksaber a Mandalorian című sorozatban sokáig Moff Gideonnál volt, egészen a második évad utolsó részéig, amikor Din Djarin legyőzte Gideont egy elég menő párharcban.

A Darksaber eredetileg a mandalori nép legendás fegyvere volt, a mindenkori vezetőjük hordozta, hogy szembeszállhasson bárkivel, aki veszélyezteti a mandaloriak biztonságát, szabadságát. A kard egy konfliktus során Darth Maulhoz került (ő nem halt meg vagy legalábbis akkor nem, amikor Obi-Wan derékba vágta az előzménytrilógia első részében), majd Bo-Katanhoz, aki szintén mandalori. Bo-Katan egy harc során vesztette el a kardot, így került Moff Gideonhoz, aki a rossz nyelvek szerint szándékosan vesztette el a párharcot Din Djarinnel szemben, hogy éket verjen a két mandalori vezető figura közzé.

Szóval a kardnak, mint ahogy látszik elég kusza története van, de itt jöhetsz te a képbe, mivel a kardot most meg lehet venni, pontosabban elő lehet rendelni. Az ára nem kevesebb, mint 250 dollár, vagyis majdnem 75 ezer forint. A kardot USB-porttal lehet tölteni és többféle hangeffektet is kapunk hozzá.

A fénykard-forgatóknak egyébként elég komoly szubkultúrájuk van, sokan képesek megtanulni vívni csak azért, hogy a speciálisan fénykard-párbajra gyártott játékokkal élethűen tudjanak csatázni.

A Darksaber most erre a területre tör be, bár nem lesz könnyű vívni vele, mivel ez a kard nem szabályos henger alakú, hanem lapos, akárcsak egy valódi kard.

Hypebeast

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.