Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Fáj a lelkünk a képeket és videókat látva: kigyulladt a párizsi Notre-Dame, Európa egyik legnagyobb értéke, az egyik legemblematikusabb világörökségi helyszín.

Tűz ütött ki a párizsi Notre-Dame-ban, ami jelenleg is hatalmas lángokkal ég. Még nem tudni, mi okozta a tüzet, de a templomban épp renoválási munkák folytak –írja a BBC.

A tűz április 15-én késő délután ütött ki, kigyulladt a székesegyház tornya és tetőszerkezete is, a lángok a templom felső részében csaptak fel. A tűz következtében összeomlott a katedrális kúp alakú tornya, a huszártorony. Az oltáshoz legalább 400 tűzoltó érkezett a helyszínre, egyikük súlyosan megsérült.

Később két jelentős hírügynökség, az AFP és a Reuters is arról számolt be tisztviselőkre és francia tűzoltóság egyik tisztviselőjére hivatkozva, hogy:

Elkerülték a legrosszabbat, de a csatát még nem teljesen nyerték meg, mondta Emmanuel Macron francia elnök, aki megígérte, újjáépítik a székesegyházat.

A Notre-Dame Párizs, de talán Európa legismertebb gótikus stílusú temploma, a Párizsi főegyházmegye főszékesegyháza, melynek alapkövét 1163-ban fektették le, majd 157 évig, 1320-ig építették.

(Fotó: Getty Images)

 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.