Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Itt van egy szép lista arról, miket érdemes elkerülnöd, ha még ebben az életben be szeretnél csajozni.

Kialvatlanság

Inkább ne egyeztess le első randit egy átmulatott éjszakát követő 12 órás műszak után! Egy 2010-ben elvégzett kísérletben a kutatók fényképet készítettek olyan emberekről, akiknek előző este megvolt a nyolc óra alvás, és olyanokról is, akik legalább 31 órája nem pihentek. A fotókat aztán megmutatták különböző alanyoknak, akiket arra kértek, hogy osztályozzák a képeken látható férfiakat és nőket vonzerejük szerint. Minő meglepetés, a kialvatlanok nem csak fáradtabbnak (gondoltad volna?), de boldogtalanabbnak, kevésbé egészségesnek, így sokkal kevésbé vonzónak tűntek, mint a kipihentek. Bár ezt az eredményt egyébként bárki, akinek van némi józan esze, meg tudat volna mondani, így legalább a kitétel tudományosan is igazolást nyert.

Rosszindulat

Bár azt szokás mondani, hogy a rosszfiúk mindig a jófiúk előtt végeznek a hölgyek kegyeiért folytatott versenyben, egy 2014-es kínai kísérlet ezt egyáltalán nem támasztotta alá. Ez a kísérlet is a szokásos fényképes metódust követte. Az alanyoknak fényképeket mutattak férfiakról és nőkről, melyek némelyikére azt írták, hogy őszinte vagy rendes, másokra azt, hogy gonosz vagy rosszindulatú, és olyan képek is voltak, melyekre nem írtak semmit. Na tippelj, mi történt! A negatív jelzőkkel illetett embereket az alanyok rendesen lepontozták. Szerintünk ez a kutatás sem érdemel Nobel-díjat, de azért köszönjük szépen Kínának az infót!

Bezárkózó testbeszéd

Lehet, hogy a mellkasod előtt keresztbe tett karoktól magabiztosnak és határozottnak tűnsz, de az is tuti, hogy a vonzerődből sokat feladsz ezzel a pózzal. Egy 2016-os kutatásban megvizsgálták, hogy egy meg nem nevezett (szerintünk a Tinder lehetett) GPS-alapú társkeresőben mennyire népszerűek azok az emberek, akik a profilképükön valamilyen zárkózott pózban mutatkoznak, és kiderült, hogy nem igazán. Ezzel szemben a nyitott testbeszéd sokkal célravezetőbbnek bizonyult.

Stressz

Egy 2013-as kísérletben a kutatók bebizonyították, hogy azok a nők, akiknél turbóüzemben pörgött a kortizol - azaz más néven stresszhormon - jelentősen veszítettek a vonzerejükből. Bár a férfiakkal ezt nem vizsgálták meg, de kísérlet nélkül is biztosra vesszük, hogy ez a kitétel ránk hatványozottan igaz. Kinek kell egy nyafogó, aggódós pasi? Ne stresszelj, mert a stressz nem szexi.

Túláradó boldogság

A boldogság vonzó, de a nők a vigyori pasikat már nem találják szexinek. A másik oldalról a férfiak szeretik a büszke nőket, de a túlzott büszkeséget már nem találják vonzónak. A boldogság tehát egy olyan tényező, melyből a kevesebb több, ha a férfiak vonzerejéről van szó. Ezt egy 2011-es, igen komoly, 1000 fő részvételével végrehajtott kísérlet is alátámasztotta.

Humorérzék hiánya

Ez speciel nemtől független, és szintén bizonyított tudományosan is. Minél jobb a humorérzéke valakinek, annál szórakoztatóbb társaság, ergo annál vonzóbb a másik nem számára. Azért arra érdemes figyelni, hogy a bohócokat senki nem szereti, de még egy bohóc is jobb társaság egy fapofánál. Mint mindenhol, itt is az arany középút a legkifizetődőbb irány.

Lustaság

Egy 2004-es kísérletben megvizsgálták egy rakás személyiségjegy vonzerőben betöltött szerepét, és kivételesen nem a megszokott fényképes osztályozós módszert használták, ezért ezúttal részletezünk egy kicsit. Egy csapatnyi fiatalt megkértek arra, hogy osztályozzák egymást vonzerő szerint, aztán adtak nekik egy olyan feladatot, mely néhány heti közös munkát követelt meg tőlük. A kísérlet végén ismét osztályozniuk kellett a másikat, és ekkor derült ki, hogy azok a résztvevők, akik a feladat végrehajtása során lustának, nemtörődömnek bizonyultak, jelentősen veszítettek a vonzerejükből az ellenkező nem szemében. Magyarán jobban teszed, ha felemeled a segged a fotelből.

Túlságosan hasonló vagy különböző testszag

A kutatók arra jöttek rá, hogy az emberek a párkeresés során hajlamosak figyelmen kívül hagyni azokat a jelölteket, akiknek a genetikai felépítése túl hasonló, vagy túl különböző az övékéhez. Mivel az ember nem egy hordozható genetikai laboratóriummal jár ismerkedni, ezért tudat alatt a párválasztás során a szaglásunkra hagyatkozunk. Ez persze egy olyan dolog, amit nem tudsz befolyásolni, ezért legfeljebb csak annyit tudunk tanácsolni, hogy mielőtt szórakozni mész, állj szépen a zuhany alá!

Képmutatás

Egy 2006-os kísérletben a résztvevőknek szöveges leírások alapján kellett osztályozniuk különböző emberek vonzerejét, és kiderült, hogy a leírásokban szereplő személyiségjegyek közül az őszinteség volt az a tulajdonság, mely a legkomolyabban befolyásolta az alanyok megítélését. Épp emiatt, nem javasolnánk, hogy a koroddal, a kereseteddel vagy a testmagasságoddal kapcsolatban hazudj a kiszemeltednek, hiszen az első találkozás alkalmával azonnal kiderül, hogy füllentettél, ami jó eséllyel rövid úton nullára redukálja az esélyeidet.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.