Nem mintha eddig túlzottan mertek volna divatos sérót vágatni maguknak az észak-koreaiak, de most már legalább tiltva is van.

De nemcsak frizurákat, hanem a szűk farmereket, a feliratos pólókat, valamint természetesen az amúgy sem túlzottan elterjedt orr- és ajakpiercinget is betiltotta a Kedves Vezető

– írja a New York Post nyomán a Telex.

A (divat)diktátor Kim Dzsongun kénytelen volt ezt meghúzni, mert csak így tudja megóvni és elszigetelni a népét hanyatló nyugati stílusú divatirányzatoktól. A jelentés szerint mindössze 15 féle „nem szocialista” frizurát engedélyezett, szakértelmét bizonyítja, hogy betiltotta azt a Bundesliga-sérót, ami nyugaton a 80-as években volt divat. (Persze ettől még itt-ott felbukkan).

Az elemzések szerint a mindig roppant divatos és sármos diktátor attól félhet, hogy a nyugat-európai és amerikai stílusú kulturális és divattrendek átmossák a tiszta, hermetikusan elzárt észak-koreai fiatalok agyát, ami végül akár a hatalmának elvesztéséhez is vezethet.

A történelem döntő leckét ad nekünk arról, hogy egy ország sebezhetővé válhat, és végül összeomolhat, függetlenül a gazdasági és védelmi erejétől, ha nem tartjuk magunkat a saját életmódunkhoz” – írta meg Kim az egyik észak-koreai propagandalapban.

Még több Kim Dzsongun:

(Fotó: Mikhail Svetlov/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Larát már láttuk, de szívesen megnézzük felső nélkül is