Kim Dzsongun vitathatatlanul sok szart kavart az elmúlt években. A félreértések elkerülése végett: Észak-Korea sosem volt a mesebeli hely, ahol az ember elképzelte a hátralévő életét, ám Kim Dzsongil halála után a távol-keleti ország azt is elérte, hogy még azok is elforduljanak tőle, akik addig mellette álltak.

Egyszóval az észak-koreai rezsim már nemcsak saját polgárait tartja rettegésben – a 90-es évek óta nagyjából kétmillió ember halt éhen, az alapvető emberi jogokat nem tartják tiszteletben, és mintegy féltucatnyi kényszermunkatáborban úgy 200 ezer polgár gyötrődik –, hanem már közeli szomszédainak, illetve a távoli nyugati államoknak is nem kevés nyugtalanságot okoz.

Így aztán nekünk, kisembereknek néha ki kell engednünk a gőzt, hogy megszabaduljunk attól a sok frusztrációtól, amelyet cselekvésképtelenül gyűjtünk magunkba az elolvasott vagy a meghallgatott, Észak-Koreával kapcsolatos (nem túlságosan felemelő) hírek után. Így születhetett meg a rettegett vezérről ez a „művészi ábrázolás” is, amely a hónap egyik legolvasottabb posztjává vált Redditet:

Ha a képnek címet kéne adnunk, talán ez lenne a befutó: Kim Dzsongun munkatábori fogság előtt, illetve után – de ha neked jobb ötleted van, írd meg nekünk kommentben.

Ez is érdekelhet:

(via)

És ezt olvastad már?
Készítünk egy amerikai szappanoperát, hogy Michelle szerepelhessen benne