Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy szlovák cég találmánya, Ecocapsule-nak hívják és egyenesen imádja a Földanya.

A Nice Architects mérnökei össze akartak hozni egy olyan lakást, amit akár egy utánfutón is kiköltöztethetsz a szabadba és két ember minden szükségletét kielégíti. Azt el tudjuk mondani, hogy mi ez, azt viszont már neked kell eldöntened, hogy élnél-e egy ilyenben. Az Eco-kapszula egy tojás alakú bungaló egészen lilliputi méretekkel. 4,4 méter hosszú, 2,2 méter széles, 2,6 méter magas és összesen 680 kilogramm. A külső burkolatra szerelt 600 wattos napelemek és egy 750 wattos szélturbina egy nagy teljesítményű akksiba tolják a természet energiáit, a csatlakoztatható tartályok pedig az esővizet gyűjtik össze. A formatervezés egészen puritán, de azért a fémszínű bigyó rendesen vonzza a tekintetet. Nézd csak!

A belsejében ágy, egy apró konyha, étkező, zuhanyzó, WC és még egy kisebb raktár is elfér. Mi is nehezen értettük, hogyan, de ez a rajz segíteni fog.

A gyakorlatba átültetve így néz ki a fenti rajzocska:

Ha nem vagy akkora barátja a futurisztikus megoldásoknak, akkor rendelheted fa mintázattal is.

Az Ecocapsule még nem rendelhető és a végleges árát sem ismerjük, hiszen a cég csak 2015 végén kezdi el felvenni az előrendeléseket. Azt azonban tudjuk, hogy a Nice Architects elviszi a terméket a május 28-án Bécsben tartandó Pioneers Festivalra, ahol minden bizonnyal további részleteket árul majd el erről az érdekes találmányról.

(via Engadget, Ecocapsule)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.