Óceánra néző a kilátással, ami egészen a közeli Maui szigeten található, 3000 méteres Haleakalā vulkánig nyúlik.

Gondolt egy merészet egy fiatal pár és Hawaii egy olyan pontjára terveztetett egy házat, ami a helyi lávamezőkre nyúlik, miközben körbeveszi a buja természet. Jóllehet kellett hozzá egy dundi bankszámla is, de a kreativitás kivételes, az Olson Kundig tervezőiroda pedig kisujjból kirázza az ilyen terveket.

Még neve is van a rezidenciának: Hale Lana, vagyis lebegő ház, ami arra utal, hogy a komplexum egy része a hawaii lávaágy fölött lebeg.

A ház egyébként összesen 1600 négyzetméteres, nem aprózták el, de a megrendelő pár bőségesen akart helyet a nagy összejöveteleknek. Az öt pavilonból álló ház üvegfalakkal és nyitott sétányokkal van teli, melyek az ingatlant körülvevő örökzöld növényzetre és a vörös és fekete monolit sziklafalakra néznek.

„Az volt a szándék, hogy olyan legyen ez az otthon, mint egy lombkorona a hawaii tájon – átlátszó belül és kívül” – mondta a Olson Kundig tervezési igazgatója, Tom Kundig.

A mesés kuckóban három háló és négy vendégszoba van (ezek külön pavilonban), az udvaron meg egy mesés medence, szóval tényleg nagy bulikra készült.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Nic Lehoux)

És ezt olvastad már?
Nem a csajod hibája, ha büdös a pólód