Momentán nagy az üresedés, de hamarosan megérkezik az épületek új generációja.

Több mint 32 ezer m²-es, 17 szintes toronyház épül a Los Angeles belvárosában lévő Art Districtben. A városrész teljesen átalakul, aminek az új, Above nevű épület csak az egyik eleme. A földszinten a legkülönbözőbb közösségi terek lesznek kétezer m²-en, fölé irodákat terveztek. Hét szinten parkoló lesz majd, ebből három a föld alatt.

Látványterv: Legendary Group, Gensler

„Ez a fejlesztés a 2130 Violettel és az 520 Mateóval együtt a magasházak új generációját képviselik a környéken, amely ezzel Los Angeles legvonzóbb része lesz” – mondta Mike Condon Jr., a lízingeléssel megbízott Los Angeles-i Cushman & Wakefield alelnöke.

Az Above minden emeletén lesz majd szabadtéri terasz, padlótól a mennyezetig és a teljes épületen végigfutó üveghomlokzat.

Mindent úgy terveznek, hogy a kreatív bérlők hosszabb távon is jól használhassák majd, például hatalmas szabad terekkel, amelyre különösen vágytak a bérlők az elmúlt egy évben.

Látványterv: Legendary Group, Gensler

A projekt fejlesztője a Legendary Group, a tervező a Gensler iroda. Ami az Art Districtet illeti, ellentmondásos a jelenlegi helyzet, amennyiben drágább Greater Los Angeles átlagánál, viszont az üresedési ráta is jóval magasabb volt az idei első negyedévben.

(Forrás: Business Journals, látványtervek: Legendary Group, Gensler)

Egészen máshogy, az égboltot teljesen beborító csillagokkal ábrázolta a világ nagyvárosait Thierry Cohen francia művész:

És ezt olvastad már?
Már Angliában sem zöld a fű – Nyomasztó képek a hőség sújtotta Nagy-Britanniáról